Un any més els amants dels esports de neu es preparen pel començament de la nova temporada d'esquí. Amb la mirada posada al cel i amb l'esperança que es donin les condicions meteorològiques adequades, milers de persones es disposen a preparar el seu viatge a la neu. Ets un amant dels esports hivernals que espera la caiguda d'una gran nevada amb gran expectació?

En aquest article et deixem algunes recomanacions sobre les millors estacions d'esquí a Espanya i a Andorra perquè planegis una escapada aquest proper hivern.

Baqueira Beret

Baqueira Beret és una estació d'esquí situada a la Vall d'Aran, al Pirineu Català. És l'estació d'esquí més gran de la península amb 155 quilòmetres de pistes. Disposa d'unes instal·lacions molt cuidades. Els esquiadors que la freqüenten l'han qualificat com una de les estacions més completes i de millor qualitat d'Espanya. Moltes cares conegudes d'aquest país trien aquesta estació per passar uns dies de relax T'atreveixes a donar-li una oportunitat?

Masella i la Molina

Les dues estacions es localitzen a la comarca de la Cerdanya al Pirineu Català.

La Masella compta amb 74 quilòmetres per esquiar que estan repartits entre 65 pistes de diferents nivells de dificultat. "Dues Estacions" és el lloc on s'uneixen les estacions de la Masella i la Molina.

La Molina ofereix 61 quilòmetres que es troben al llarg de 54 pistes. Aquesta estació ha estat escenari de molts esdeveniments a nivell internacional.

Aramón Cerler

L'estació d'esquí Aramón Cerler es troba situada al Pirineu Aragonès, al nord de la província d'Osca. Va ser triada per segon any consecutiu com el millor centre d'esquí d'Espanya pels premis 'World Ski Awards'. Mereixedora d'aquest guardó pels seus 79 quilòmetres esquiables que presenten una gran varietat de pistes. Posseeix un dels desnivells esquiables més grans de la serralada, que es troba entre els 1500 metres de la base i els 2700 metres del Pic del Galliner.

Els protagonistes de l'estació pels amants de la neu són els descensos dels cims de Cogulla, Gallinero, Basibé y Rincón del Cielo. Si visites l'estació, no oblidis fer el seu descens estrella d'aproximadament nou quilòmetres!

Formigal

Formigal es localitza al Pirineu Aragonès. Compta amb 137 quilòmetres esquiables distribuïts en 97 pistes destinades a tots els nivells. Formigal-Panticosa permet als seus visitants esquiar, practicar surf de neu i realitzar activitats molt variades al Portalet Park. Es tracta de la zona d'oci de l'estació que ofereix activitats com circuit de karts sobre pista gelada, 'ski bike', entre moltes altres. Formigal és la teva estació per gaudir del teu esport hivernal favorit i activitats d'oci innovadores.

Astún

Situada al terme municipal de Jaca, a la Vall de l'Aragó, Astún, posa a disposició dels seus clients 50 quilòmetres de pistes i una àmplia varietat de serveis com cafeteria, hotel o restaurants. Pots provar a esquiar a aquestes excepcionals pistes i gaudir del municipi de Jaca amb una visita turística. Turisme, oci i esport en una única escapada.

Sierra Nevada

A la serra granadina i a tan sols 30 quilòmetres de la ciutat de Granada, Sierra Nevada està considerada com una de les millors estacions d'Espanya. Les condicions meteorològiques excepcionals de la zona, fan que els seus 108 quilòmetres esquiables tinguin una qualitat de neu molt elevada. L'oferta d'oci que ofereix amb les seves discoteques i zones de restauració atrauen milers de joves esquiadors cada any.

Grandvalira

Es localitza al nord del Principat d'Andorra. S'estén des del centre del país fins a la frontera amb França. Està destinada principalment a la modalitat d'esquí alpí. La pista té sis sectors, tots enllaçats entre si, que són: Encamp, el Tarter, Canillo, Soldeu, Grau Roig i el Pas de la Casa.

Per això, Grandvalira es configura com una de les estacions més grans d'Europa amb 210 quilòmetres per esquiar repartits en 128 pistes. Es tracta d'un pla ideal per als amants de l'esquí, l'snowboard o la neu, o simplement per a aquells que vulguin passar uns dies de desconnexió en família envoltats per una zona plena d'activitats.

Vallnord

És una estació d'esquí que es troba a Andorra. Reuneix el millor de les valls d'Arcalís i la Massana. Compta amb 93 quilòmetres esquiables dividits en 68 pistes. La qualitat i la quantitat de neu estan garantides per la situació de l'estació al nord d'Andorra.