La competició popular d'esquí de fons més multitudinària d'Espanya, la Marxa Beret, ha acollit aquest diumenge a participants de totes les edats gràcies a les seves diferents modalitats. Aquest any, la mítica competició popular ha comptat amb més de 900 inscrits. La prova, que també és oberta, està inclosa en el calendari de la Federació Internacional d'Esquí (FIS de carreres populars, la qual cosa redunda en una major participació estrangera. A més, els 42 i els 21 km han estat valedors per als Campionats d'Espanya de Llarga distància i, per tant, formen part de la Copa Espanya Loteries d'Esquí de fons de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI).

En aquest esdeveniment participen tant professionals de l'esquí de fons com a famílies i grups d'amics que s'ho prenen com una festa esportiva, i això permet a molts participants descobrir la màgia del Pla de Beret i la seva gran extensió. Els guanyadors de la modalitat de 42 km han estat Marta Cester, en la categoria femenina, i Sadurní Betriu en la masculina. Pel que fa a la modalitat de 21 km, els guanyadors han estat María Iglesias i Jaume Pueyo.

El dissabte 2 de febrer va ser el torn de la prova de Sprint Salomon, que aquesta edició ha estat també Campionat d'Espanya de Sprint en la modalitat de tècnica lliure i Copa d'Espanya Loteries. Es tracta d'un esdeveniment paral·lel a la Marxa Beret que ofereix un espectacle diferent a la llarga distància de diumenge.

Els campions d'Espanya de Sprint en la categoria sènior van ser Marta Cester en dones i Xabier Macias en homes. El podi femení el van completar les corredores Lydia Iglesias i la russa Varvara Prokhorova . La quarta classificada, Maialen López es va classificar, per tant, com a tercera a la Copa Espanya. Al podi masculí, els fondistes Unai Sanz i Carlos Lannes van tancar el podi.