L'anticicló i les altes temperatures d'aquest hivern estan complicant la temporada d'esquí a l'estació del Port del Comte, al Solsonès. Dels 54 quilòmetres esquiables que té l'estació, només n'hi ha 12 d'oberts per la falta de neu. Això s'ha fet notar especialment aquest Nadal i, dels 3.000 esquiadors diaris que hi va haver l'any passat, enguany no s'ha superat el miler. Així ho ha explicat a l'ACN el seu director, Albert Estella, qui ha assegurat que, malgrat tot, l'estació continua sent rendible. Estella espera un canvi de temps a mitjans d'aquest gener que ajudi a salvar la temporada. "Encara hi som a temps", ha assegurat. La falta d'esquiadors té conseqüències directes pels negocis que en depenen, com l'hostaleria o les escoles d'esquí.

Situada a 1.700 metres d'altura, el Port del Comte és l'estació d'esquí ubicada més al sud de Catalunya. És la més pròxima a Barcelona i això fa que el seu públic sigui especialment familiar. En total, té 54 quilòmetres esquiables. Enguany però, les altes temperatures d'aquest hivern no han permès obrir totes les pistes i, de moment, la temporada no està sent bona.

Les quatre escoles d'esquí que hi ha a l'estació també estan notant la falta d'esquiadors, però creuen que aconseguiran salvar la temporada gràcies a les estades escolars. "A nivell de clients particulars hi ha menys afluència de públic i això fa baixar els guanys", ha explicat el responsable d'Esportec, Ignasi Pérez.

10 centímetres de neu nova i baixada de temperatures

Malgrat tot, el director de l'estació, Albert Estella, és optimista i espera que el canvi de temps anunciat per a mitjans d'aquest mes de gener faci canviar la situació i la temporada s'acabi allargant, fet que ajudaria a salvar els números. L'esperat canvi de tendència s'ha avançat uns dies i aquest divendres 10 de gener l'estació de Port del Comte ha rebut una nevada que ha deixat registres d'entre 10 i 15 centímetres i una baixada clara de les temperatures, que afavorirà la producció de neu artificial i ampliar molt aviat la zona esquiable. Per primera vegada en força dies, els canons de neu han pogut funcionar a ple rendiment durant tota la nit i el matí. "Hem perdut una bona part de la temporada, però encara es pot arreglar", ha pronosticat Estella.