Si una cosa ens ha quedat clara aquest 2020, és que la majoria d'activitats que fèiem fins fa uns mesos, s'han vist alterades o ens hem vist obligats a modificar-les. Les estacions d'esquí també s'han hagut d'adaptar a la situació actual de pandèmia per intentar minimitzar-ne l'impacte. La voluntat és que els esquiadors puguin gaudir de l'esquí de forma segura, i això implica, entre d'altres mesures, que s'hauran d'evitar les aglomeracions.

A les estacions d'esquí caldrà aplicar la mateixa premissa que a tot arreu: mascareta, mans netes i distància de seguretat. A part, cada estació aplica la seva normativa, més o menys estricta. Quines són les mesures a les estacions d'esquí catalanes per prevenir els contagis de covid-19?

Venda de forfets online

Moltes estacions d'esquí catalanes han apostat per fomentar la venda de forfets per Internet per evitar les aglomeracions que en hores punta hi ha a les taquilles. Hi han posat especial èmfasi Masella, Vallter, Port Ainé o Espot, entre d'altres. A més, algunes estacions també han establert un topall de capacitat diària, per exemple en el cas de Masella és de 3.000 persones. I Vallter, ven com a màxim 250 forfets cada dia.

Zones delimitades

Malgrat moltes estacions evitin les cues a les taquilles gràcies a la venda online de forfets, el cert és que per accedir a les pistes, als remuntadors o a les zones de restauració també es formen cues. En aquest sentit la majoria d'estacions han fet obligatori l'ús de la mascareta tant als remuntadors com a les zones comunes, han delimitat els espais amb més afluència amb marques pintades al terra o amb tanques per respectar la distància de seguretat, i han instal·lat dosificadors de gel hidroalcohòlic a diversos punts. A més, a moltes zones seran visibles diversos cartells que informaran sobre els protocols sanitaris que cal respectar a les pistes.

Estacions com la de Port del Comte no disposen d'una plataforma de venda de forfets online, de manera que només es podran comprar a les taquilles. En aquest sentit, des de l'estació asseguren que ampliaran el nombre de taquilles que calgui per evitar les aglomeracions, i fins i tot arribaran a tancar-les si se supera l'aforament màxim previst.

D'altra banda, una suspensió d'enguany, en aquest cas a Masella, és l'activitat d'esquí nocturn. Aquest any no es farà.