Les estacions d’esquí d'FGC superen les xifres del pont del 2021

La Molina ha acollit aquest pont 14.274 persones durant els darrers dies

Esquiadors a l'estació d'esquí de la Molina

Esquiadors a l'estació d'esquí de la Molina / FGC

ACN / Redacció

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han rebut durant aquest pont de desembre un total de 47.019 persones visitants, 500 més que l’any passat per les mateixes dates. Les nevades de finals de novembre i les d’inici del pont el dia 5 de desembre han afavorit l’afluència durant aquesta setmana Aquest ha estat un pont molt llarg i les xifres enguany s’han comptabilitzat des del dissabte 3 fins al diumenge 11 de desembre. Les instal·lacions augmentaran progressivament el seu domini esquiable obert a mesura que nevi de cara a la campanya de Nadal.

Les xifres d’aquest 2022 superen en un 19% les de 2019, quan van visitar les estacions d’FGC 39.000 persones usuàries. Llavors el pont va ser de més curta durada.

Un temps irregular

El president d’FGC, Toni Segarra, ha apuntat que l’afluència ha estat “molt esponjada, i això ha evitat aglomeracions”. “Hem tingut una meteorologia molt variable que ha anat des del fred intens i les nevades dels primers dies, passant per sol i també algun dia de pluja a cotes baixes”, ha afegit. Segarra s’ha mostrat molt optimista de cara al Nadal i en general sobre tota la temporada per les previsions de nevades i de fred intens pel que queda de desembre.

Les sis estacions d’esquí i muntanya van donar el tret de sortida a la temporada d’hivern entre els dies 2 i 3 de desembre. La Molina ha acollit aquest pont 14.274 persones; Vall de Núria ha rebut 7.599 visitants; Vallter, 2.304; Espot ha acollit 4.188 persones; Port Ainé n’ha rebut 9.591 i, Boí Taüll, 9.063.

Les nevades i la producció de neu artificial han permès obrir les principals pistes amb un màxim de cota de 70 centímetres a Boí Taüll. A les estacions del Pirineu de Lleida es va arribar a registrar una nevada de gairebé 30 centímetres. Els parcs lúdics de les diferents estacions han funcionat amb molts visitants.