Les estacions d'esquí del Pirineu afronten festes de Nadal pendents del cel

La Molina, Vallter i Port del Comte amb prou feines arriben a mig metre i es queden en 35 centímetres de gruix de neu

Foto de la temporada d'esquí 2021-2022

Foto de la temporada d'esquí 2021-2022 / Arxiu Particular

EFE

 Les estacions d'esquí del Pirineus, tant de Catalunya com d'Andorra i França, afronten les festes de Nadal, la seva segona gran cita de la temporada després del pont de la Puríssima, pendents del cel davant la necessitat de precipitacions i descens de temperatures.

Per a l'inici d'aquest període vacacional, només Boí Taüll presumeix d'arribar al metre de gruix a les seves cotes més altes i ho fa amb una neu de qualitat pols-dura.

Les dues estacions del Pallars, Port Ainé i Espot, arriben a 70 i 60 centímetres respectivament, però la resta amb prou feines arriben a mig metre i es queden en 35 centímetres a La Molina o Vallter i en 30 a Port del Comte (Solsonès), en alguns casos amb un mantell més propi de la primavera que d'aquestes altures de temporada.

La feina feta pels equips de les estacions permeten de totes maneres optimitzar les condicions com succeeix a Vaquèira, on està previst que els esquiadors disposin de 130 quilòmetres de pistes obertes.

En aquest i en altres casos estan previstes activitats com la visita de Papa Noel, descensos amb torxes per acabar l'any o l'arribada dels Reis Mags.

La situació de la neu tampoc és gaire millor al Pirineu de França, amb Font-Romeu com l'única que ofereix neu pols, encara que només 40 centímetres, i la resta trepitjada o dura.

A Andorra es reprodueix la situació, amb els 55 centímetres d'Ordino com el més destacat i també amb una superfície dura per als esquiadors.

Allí, Grandvalira Resorts, que aglutina des d'aquesta campanya tots els dominis, preveu disposar en conjunt de més de 130 quilòmetres de pistes i ha programat també activitats nadalenques amb el Pare Noel i els Reis com a protagonistes.

Al Pirineus li toca per tant estar pendent del cel i confiar en un canvi meteorològic amb l'any nou que ampliï els quilòmetres esquiables i la qualitat de la neu.