Bernat Sellés acaba desè als Campionats del Món Junior del Canadà

L'esquiador de fons de Lles de Cerdanya va competir en la prova de sprint en estil clàssic

Bernat Sellés

Bernat Sellés / Arxiu Particular

Redacció

L’esquiador de fons de Lles de Cerdanya i membre de l’equip nacional amb la Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), Bernat Sellés Gasch, ha acabat en la desena posició en la prova de sprint en estil clàssic dels Campionats del Món Junior d’Esquí de Fons (FIS Nordic Junior/U23 World Ski Championships), celebrats a Whistler Olympic Park, al Canadà, del 27 de gener al dia 5 de febrer de 2023.

“Crec que és un resultat molt important per l’esqui de fons espanyol i català, i és un orgull per mi, després de tots els anys de treball, poder obtenir un resultat així d’important en una prova internacional d’aquest calibre”, ha celebrat l’esportista de la RFEDI.

La prova de sprint en tècnica clàssica, celebrada el dia 28 de febrer en un circuit d’1,2 quilòmetres de distància del parc olímpic canadenc, Sellés va acabar resultant 10è. Aquesta prova consta d’una primera ronda qualificatòria en la qual l’esquiador català va obtenir la 20a posició de 72 participants, quedant a 4 segons del primer classificat. Va passar a la fase de bateries, on els 30 primers classificats es divideixen en quatre bateries de quarts de final, amb sis participants cada un, a partir del qual passen de ronda els dos primers classificats de cada bateria i dos ‘lucky losers’, que son els dos corredors no classificats amb el millor temps. Així en els quarts de finals, Sellés va arribar a la meta en segona posició, guanyant-se un lloc a la semi final de la prova. En aquesta semi final, l’esquiador de Lles de Cerdanya va trencar un bastó, fet que el va deixar fora de competir en la final i el va situar en la desena posició en el resultat total de la competició.

“Es tractava d’un circuit que s’adequava molt a les meves capacitats i que en el que era conscient que podia treure un bon resultat. Era un circuit que començava amb pla i després continuava amb una pujada llarga que es podia fer utilitzant la tècnica del pas altern llarg, fet que em beneficiava”, ha valorat l’esquiador català.

Altres proves

Sellés també va participar en la prova de 20 quilòmetres en tècnica clàssica, on va quedar en la posició 21, a només 2 minuts i 41 segons del primer classificat. “A la cursa de 20 crec que vaig treure un resultat força bo, em vaig sentir molt fort i penso que el plantejament que vaig fer prèviament a la competició i que vaig poder dur a terme va ser molt bo”, ha assegurat Sellés.

El dia 2 de febrer, en la darrera prova del Campionat del Món , consistent en 10 quilòmetres en tècnica lliure, Sellés va arribar a la línia de meta en la 48a plaça, a 2 minuts i 40 segons del finlandès Niko Anttola, el primer classificat de la prova: “Ja em notava bastant fatigat a nivell muscular i no vaig poder rendir el que m’hauria agradat”, ha lamentat l’esquiador de Lles de Cerdanya.

TEMES