Un director més que prometedor, unes quantes estrelles de Hollywood i un argument brillant, tot plegat barrejat dins d´una capsa. Serà el contingut de The box tan interessant com sembla? El film s´estrena aquest divendres internacionalment, tot i que ja ha dividit els primers crítics nord-americans: per a uns és tan fascinant com el primer film del director Richard Kelly, Donnie Darko, i per als altres, és tan confús i decebedor com la seva pel·lícula següent, la inèdita a Espanya Southland tales.

The box té un excel·lent punt de partida: Arthur i Norma Lewis són una parella amb una vida normal, ella treballa de professora i ell és un modest enginyer de la NASA. Un dia apareix a la porta de casa seva un misteriós desconegut amb la cara desfigurada i els fa una proposta que trastocarà la seva vida: guanyaran un milió de dòlars si pitgen el botó que hi ha dins d´una capsa que els dóna. Això sí, la seva decisió provocarà una mort en algun lloc del món. Arthur i Norma no sospiten les terribles conseqüències que implica aquesta perversa proposta.

La idea que hi ha darrere d´aquesta sinopsi procedeix de la sèrie televisiva La dimensió desconeguda, concretament d´un episodi del 1986 anomenat Botó, botó, amb text del mític Richard Matheson, autor de relats que han inspirat El diablo sobre ruedas, Soy leyenda i El increíble hombre menguante, entre molts altres films. El guió, que signa el mateix Richard Kelly, era un projecte que fa molts anys volia engegar amb Eli Roth, director de la nissaga Hostel. Ara Kelly s´ha pogut permetre fins i tot afegir-hi un grapat d´estrelles, com l´atractiva Cameron Diaz (Los ángeles de Charlie), que va rebre un encàrrec interpretatiu ben curiós: copiar l´accent de la mare del director. Al seu costat també hi trobem un dels mutants de X-Men, James Marsden, i el veterà Frank Langella, el president nord-americà a El desafio: Frost contra Nixon. Acostumat a més de 4 hores de maquillatge per a aquest paper, que li va proporcionar una nominació a l´Oscar, Languella va estar molt content en saber que la seva transformació en el mefistofèlic Arlington Steward de The box només requeriria 40 minuts.