La pilota ha començat a rodar a l'Eurocopa 2016. L'amfitriona del torneig, la selecció francesa, va patir aquets divendres a la nit fins a l'últim moment per firmar la victòria. Un gol espectacular de Dimitri Payet al minut 89 va tombar la resistència romanesa i va atorgar a 'les bleus' els primers tres punts en joc del grup A.

Només començar el partit, la selecció de Romania va gaudir d'una ocasió claríssima per anotar el primer gol de l'Eurocopa 2016. En un centre lateral, el defensa Sapunaru es va trobar la pilota al segon pal i va rematar cap a un Lloris vençut. El porter francès es va trobar la pilota al cos i va aconseguir rebutjar el perill. Després de l'ensurt inicial, França es va tranquil·litzar i va començar a manar. Al minut 11, Griezmann va estrellar una pilota al pal. A mesura que passaven els minuts, els romanesos anaven endarrerint la seva posició al camp, cosa que facilitava el control i domini posicional francès.

Amb un Payet estratosfèric, liderant totes les accions de perill, les aproximacions franceses van començar a succeir-se Al minut 35, el davanter de l'Atlètic de Madrid, Antoine Griezmann, va aprofitar una passada excel·lent de Payet per connectar un xut ras que va sortir fregant el pal de la porteria de Tatarusanu. Tot i dominar el joc i gaudir d'ocasions, França no va aconseguir obrir la llauna i Romania va complir el seu objectiu, arribar a la mitja part amb el marcador a zero.

La segona meitat va començar ben igual que la primera. La selecció romanesa va tenir una ocasió claríssima a les botes de Stancu al minut 48. El seu xut però, va sortir desviat. França va intentar despertar, però la sorpresa va saltar al minut 58. El lateral Evra va cometre un penal tan clar com innocent i Stancu va ser l'encarregat d'executar-lo amb èxit.

L'empat va fer mal a la selecció local, que va veure com el partit es complicava. Tot i els canvis de Deschamps, el joc no fluïa i la defensa de Romania s'imposava en cada jugada. Quan semblava que els tres punts s'escapaven de les mans, va apareixer el millor jugador del partit, Dimitri Payet, per sentenciar. El davanter del West Ham va etzibar un xut llunyà amb la cama esquerra que va marxar teledirigit direcció a l'esquadra de Tatarusanu, que no hi va poder fer-hi res. Saint Denis va embogir amb el gol de Payet, que va donar la primera victòria de l'Eurocopa a la selecció amfitriona.