Els gols són la millor resposta a les crítica i Bèlgica va aplicar l'antídot avui contra Irlanda (3-0) per aconseguir una victòria que li deixa a un punt dels vuitens de final de l'Eurocopa.

Durament atacats després de la seva derrota contra Itàlia en la primera jornada, els "Diables vermells" van assumir el seu estatus de millor selecció europea de la classificació de la FIFA i es van anotar una treballada victòria.

Amb un eficient Lukaku, autor de dos punts, entre ells el primer dels belgues en una Eurocopa des de 2000, Bèlgica es queda en portes dels vuitens.

Si Itàlia va assegurar ahir el seu bitllet per a vuitens en vèncer a Suècia, el triomf avui de Bèlgica assegura als transalpins el primer lloc del grup I. Bèlgica acaricia el segon, pel que li n'hi ha prou amb un empat davant Suècia, obligada a vèncer per acabar segons.

Irlanda, que des que en 1988 aconseguís el seu primer triomf en un europeu no ha tornat a guanyar cap partit, ha de vèncer a Itàlia i esperar una carambola per acabar segona.

Ficha

3- Bèlgica: Courtois; Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Witsel, Dembélé (Nainggolan, m.57); Carrasco (Mertens, m.64), De Bruyne, Hazard; Lukaku (Benteke, m.83)

0- Irlanda: Randolph; Coleman, O'Shea, Clark, Ward; Hendrick, McCarthy (McClean, m.63), Whelan, Brady; Hoolahan (McGeady, m.72); Long (Keane, m.79)

Gols: 1-0, m.48: Lukaku; 2-0, m. 61: Witsel; 3-0, m. 70: Lukaku

Àrbitre: Cüneyt Cakir (TUR), va amonestar al irlandès Hendrick i al belga Vermaelen.