L’Eurocopa més esperada va arrencar ahir a Roma. Per primera vegada des que es juga el torneig, el 1960, els aficionats han hagut d’esperar-se cinc anys entre una cita i una altra. I, a més, les característiques del torneig provoquen que encara sigui més especial. Seguint el projecte de l’expresident de la UEFA, Michel Platini, el campionat del seixantè aniversari (ara seixanta-un) es juga en onze seus (per les dotze inicials) de tot el continent. Roma era l’encarregada de donar el tret de sortida amb un duel inaugural entre Turquia i Itàlia que va finalitzar amb recital del conjunt de Roberto Mancini.

Els transalpins van ser amplis dominadors del duel, en què els otomans van defensar de manera destralera, i van resoldre a la segona part amb un clar 0-3. El primer gol del torneig va ser en pròpia porta, de Demiral, en intentar refusar una centrada de Berardi. Després, Immobile va fer el segon i Insigne, el tercer, en aprofitar un error groller del porter Çakir. Avui es disputa l’altre partit del grup A, Gal·les-Suïssa, i comença el B, amb el Dinamarca-Finlàndia i el Bèlgica-Rússia.

Pel que fa a l’equip espanyol, va recuperar Diego Llorente, que va superar el quart PCR negatiu, i tots els components van rebre les vacunes de Pfizer i Janssen.

El web de Regió7 oferirà els resums dels partits de l’equip estatal

El lloc web de Regió7 oferirà els resums en vídeo dels partits de la selecció espanyola en la fase de grups només una hora després de la seva finalització. Els gols, les jugades clau, les polèmiques i les millors imatges. L’Eurocopa 2020 també es juga al web del diari.

Per això s’ha preparat un especial complet que, a més d’oferir tota la informació del torneig, mostrarà els videoresums dels partits i dels gols de la selecció espanyola. Directes narrats de tots els partits, anàlisis dels grups, història de l’Eurocopa, estadístiques i plantilles de les seleccions i cròniques i galeries de tots els partits. També hi haurà videoanàlisis d’experts i la millor informació d’enviats especials.

L’equip que dirigeix Luis Enrique debutarà dilluns contra Suècia i juga els altres dos partits del grup contra Polònia i Eslovàquia.