Arriba el torn de la selecció espanyola a l’Eurocopa. L’equip que dirigeix Luis Enrique deixa enrera les polèmiques dels últims dies i s’estrena aquest vespre (21 h, Tele 5) contra Suècia a l’estadi de La Cartuja amb 16.000 espectadors a les graderies. Tres hores abans, Polònia i Eslovàquia obriran el grup E a Sant Petersburg, i a les 15 h jugaran Escòcia i Txèquia.

L’absència de Sergio Ramos i de jugadors del Madrid, la covid de Busquets, la polèmica sobre la vacunació dels jugadors i la picabaralla entre la diputada Aina Vidal (Podemos) i Luis Enrique, que a les rodes de premsa s’ha enfrontat a la premsa, han envoltat la preparació de la selecció estatal. Avui, però, ja és el torn del futbol.

Ahir, mentre es confirmava que el danès Eriksen evoluciona favorablement, es van jugar tres partits. Anglaterra va derrotar Croàcia (1-0, Sterling min 57). Àustria va vèncer Macedònia del Nord per 3-1 (Lainer, 18; Gregoritsch, 78; i Arnautovic, 89 / Pandev, 28). I Països Baixos va guanyar Ucraïna 3-2 (Wijnaldum, 52; Weghorst, 58; i Dumfries, 84; / Yarmolenko, 74; i Yaremchuk, 78).

El Girona agafa avantatge

En el partit d’anada de la final de la promoció d’ascens a Primera Divisió, el Girona va guanyar al camp del Rayo Vallecano per 1-2. Els madrilenys es van avançar al 6 amb un gol de Palazón, però els de Francisco van remuntar gràcies a Franquesa (41) i Sylla (46).