L'internacional danès Christian Eriksen, que roman hospitalitzat després de sofrir un col·lapse el dissabte al partit entre Dinamarca-Finlàndia, va assegurar aquest dimarts que es troba "bé" i agraït per les mostres d'afecte.

"Estic bé, donades les circumstàncies. Encara he de passar alguns exàmens a l'hospital, però em trobo bé", va assenyalar en un missatge en el seu compte en Instagram, difós també en el compte oficial de la Federació Danesa (DBU) a Twitter.

El "deu" de Dinamarca va donar les gràcies pels "dolços i increïbles" missatges que li han arribat de tot arreu del món i va dir que signifiquen "molt" per a ell i per a la seva família.

"Ara seré seguidor dels nois de l'equip danès en els següents partits. Jugueu per tota Dinamarca", conclou el missatge.

Eriksen es va esvair en el minut 43, només, al costat de la banda, per raons encara desconegudes. Va estar clínicament mort durant un temps després de sofrir una aturada cardíaca, fins que va ser reanimat amb un desfibril·lador, segons han confirmat els metges de la selecció danesa.

La trobada va ser suspesa inicialment per la UEFA, però es va reprendre gairebé dues hores després, quan els companys de selecció d'Eriksen es van assegurar que estava bé.

El tècnic i els jugadors danesos han criticat que la UEFA només els donés dues opcions -o reprendre el partit aquest dia o fer-lo al següent- i han lamentat que els obliguessin a jugar quan no estaven en condicions de fer-ho.

Finlàndia, que debutava en una gran fase final, va acabar emportant-se el triomf per 0-1 amb un gol de Joel Pohjanpalo al minut 59. Dinamarca va disposar d'un penal per a igualar l'enfrontament, però el va malmetre Pierre-Emile Höjbjerg.