L’Escairador és un projecte familiar que ha preservat i professionalitzat l’antic ofici d’escairador. La família Costa, de Cal Rosal, ha fet servir tota la vida el molí escairador per al consum propi. El pare, el Josep, li va ensenyar l’ofici a la Maria, la filla, i ara fa tres anys Maria Costa va decidir treure’n rendiment.

Després d’una llarga trajectòria professional al sector de la producció i la realització audiovisual i publicitària, i especialitzada en projectes museogràfics a nivell nacional i internacional, la berguedana Maria Costa ho va deixar tot per iniciar un nou projecte de vida: recuperar l’ofici d’escairador i modernitzar-lo. El projecte agroalimentari se centra en el conreu de cereals, varietats antigues i autòctones, i la comercialització de cereals escairats, com el blat de moro.

L’emprenedora Maria Costa exposarà la seva experiència el dijous 21 d’octubre a l’eWoman. Serà una de les ponents d’un acte que té per objectiu donar a conèixer dones de la Catalunya Central que destaquen per la seva trajectòria professional i lideratge.

La tercera edició d’eWoman Manresa es farà al teatre Kursaal, començarà a les 10 del matí i és previst que s’allargui fins al migdia, amb intervencions curtes per tal que sigui un eWoman amè i dinàmic. L’assistència és gratuïta però cal fer inscripció prèvia a www.ewoman.es/manresa.

La jornada, organitzada per Regió7 i Prensa Ibérica, l'impulsa CaixaBank, la patrocinen ICL, Agbar i l'Ajuntament de Manresa, i hi col·laboren Sensus Consultoria, FecunMed i Accessoris Manresa.