Un Alfa Romeo Stelvio, un Fiat Professional Talent, un Jeep Compass o un Fiat 500X. Si vostè és un professional autònom potser un d'aquests models pot cobrir les necessitats de mobilitat del seu negoci. Per a una pime o una gran empresa, tots ells poden formar part d'una completa i moderna flota de vehicles comercials lleugers, cotxes urbans i SUVs.

Però a més de l'elecció de marca i segment, hi ha una altra decisió important sobre la taula: prefereix ser propietari o millor pagar una quota per gaudir del vehicle que inclogui tots els serveis i gestions?

Salvant les diferències i fent un paral·lelisme amb el sector immobiliari, a l'hora d'accedir a un vehicle, de la mateixa manera que en buscar habitatge, el client pot demanar una hipoteca o préstec (finançament tradicional) o optar pel lloguer amb opció a compra (lísing) o lloguer "tot icluido" (rènting). Per exemple, podria conduir un Alfa Romeo Stelvio des de 557 €/mes i sense entrada amb tot el que necessita inclòs, durant 48 mesos i 20.000 km a l'any.

L'exemple és una de les solucions financeres de LEASYS, l'empresa de rènting del Grup FCA (Fiat Chrysler Automòbils), i la seva divisió comercial de Fleet & Business per les seves marques Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Jeep i Abarth. És la millor alternativa?

En els seus concessionaris Business Center, repartits per la geografia espanyola, els assessors d'empreses especialitzats estudien el cas de cada client i el seu model de negoci. Hi ha un únic interlocutor qué dona les millors recomanacions financeres sobre quin vehicle comprar i com (rènting, lísing, easy lease, finançament tradicional, easy pla). L'interessat pot provar el vehicle nou i, gràcies als serveis personalitzats de manteniment i postvenda, té a la seva disposició cotxe de substitució i prioritat de diagnòstic i servei en taller, entre altres avantatges. Cada vez es más habitual encontrar paquetes y ofertas a medida, aunque si hablamos de adquisición de bienes afectos a actividades económicas la compra con préstamo, el renting y el leasing son las fórmulas habituales.

Compra vs Lísing vs Rènting

Cada vegada és més habitual trobar paquets i ofertes a mida, encara que si parlem d'adquisició de béns afectes a activitats econòmiques la compra amb préstec, el rènting i el lísing són les fórmules habituals.Compra amb finançament

És la forma tradicional de finançar el vehicle. Es tria l'entrada i el termini i es paga una quota amb interessos mes a mes.Lísing

Es tracta de la fórmula de l´"arrendament financer" sense haver de ser el propietari. En finalitzar a durada del contracte, el titular té l'opció a compra del cotxe pagant el seu valor residual, ampliar el període d'ús o tornar el cotxe.Rènting

En aquest cas, s'abonen quotes per l'ús del vehicle en què es pot incloure tot el necessari per no haver de preocupar-se per res més (matriculació, segur, manteniment...). Al final del contracte es retorna el cotxe i se n'estrena un de nou.Business Center Day de FCA en Catalunya

Los Business Centers de FCA en Barcelona, Auto 88 (Calle Ciutat d´Asuncion, 34-36), y en Sant Boi de Llobregat, Turiauto (Ctra. Santa Creu Calafell, Km. 9,7), organizan el próximo jueves 22 de febrero a partir de las 11.30 horas una jornada de puertas abiertas en la que se dará a conocer a los potenciales clientes el portfolio de productos y servicios que FCA y LEASYS (empresa de renting de larga duración perteneciente a FCA Bank), ponen a disposición de empresas, pymes, RAC, empresas de renting, autónomos y profesionales.

Se trata del pistoletazo de salida de los Business Days 2018, 7 días durante los cuales los clientes podrán disfrutar de unas condiciones excepcionales: una cuota súper reducida, y de regalo, un cupón Amazon de hasta 200€ por unidad vendida.

Comparativa de soluciones financieras