El Barça buscarà dissabte, a les 20 h (Gol TV) rescabalar-se contra el Mallorca de l'empat cedit a Kazan contra un rival que està en una bona línia, encara que baixa les seves prestacions quan juga lluny de Son Moix.

Després de l'empat sense gols contra el Rubin, que li ha complicat una mica el pas als vuitens de final de la Lliga de Campions, el Barça de Pep Guardiola necessita recuperar-se i tornar al camí de la victòria. L'equip blaugrana ve d'aconseguir dos empats de forma consecutiva. Va empatar a Pamplona (1-1) i també a Kazan (0-0), en dos partits en els quals va portar el pes del joc, però va ser incapaç de resoldre a favor seu.

Guardiola, que ha recuperat Dani Alves, necessita donar-li un altre aire al seu equip. En especial precisa que Leo Messi torni a intervenir en el joc, en concret des de la banda dreta, posició en la qual forma amb Alves una dupla letal. No obstant això, l'argentí va abandonar la seva posició natural davant el Rubin i va col.lapsar el centre de l'atac davant els russos. Al Camp Nou, el Barça necessita comptar amb la profunditat de Messi per la dreta per arribar amb més claredat a l'àrea contrària.

Amb vistes al partit davant el Mallorca, Guardiola podria plantejar-se una sèrie de canvis. Al migcamp podria decidir-se per alinear Andrés Iniesta, una vegada que Thierry Henry ja està recuperat i podria jugar d'inici per la banda dreta. El d'Albacete acompanyaria l'indiscutible Xavi Hernández, mentre que Sergio Busquets podria tenir la seva oportunitat en lloc de Touré Yayá. En la defensa, Maxwell podria ocupar la banda esquerra, en detriment d'Abidal, mentre que en l'eix central Txigrinski podria ser l'acompanyant de Puyol o Piqué.

Malgrat la crisi institucional, agreujada per l'absoluta falta de liquiditat en la tresoreria "rojilla", el Mallorca afronta el partit disposat a consolidar-se en els llocs europeus de la taula de classificacions, després d'una arrencada de Lliga espectacular, una de les millors dels últims anys. L'equip balear ha guanyat cinc partits consecutius al seu camp (al Xerez, Tenerife, Valladolid, Getafe i Racing de Santander), en què només ha encaixat un gol. Per contra, només ha estat capaç de sumar dos punts en les seves sortides després de dos empats contra el Vila-real i l'Atlètic de Madrid.

El tècnic Gregorio Manzano ha insistit que el seu equip ha de mostrar-se molt sòlid en defensa i agressiu en els metres finals per puntuar al camp del líder, a l'hora que ha expressat el seu desig de mostrar una bona imatge "per sortir enfortits del Camp Nou", ha subratllat. Manzano recupera els defenses Josemi i Iván Ramis, baixes per sanció contra el Racing de Santander, i el seu únic dubte era el lateral dret brasiler cedit pel Milan Felipe Mattioni, que arrossegava algunes molèsties.