Pep Guardiola, entrenador del Barcelona, ha reivindicat avui el potencial dels seus jugadors, després que el seu equip hagi sumat dos empats consecutius, a l'assegurar que el conjunt blaugrana juga "millor que l'any passat en molts aspectes" i ha promès que no es mourà "ni un centímetre" del seu patró de joc malgrat els resultats.

L'entrenador del Barça ha contrarestat les crítiques que està rebent el seu equip després de no ser capaç de guanyar a l'Osasuna (1-1) ni al Rubin Kazan (0-0) destacant les virtuts dels seus jugadors: "en moltes coses, som millor equip que l'any passat, cosa d'una altra banda normal perquè ens coneixem millor".

Encara que el Barça està en risc de quedar-se fora de la Lliga de Campions, Guardiola ha ironitzat amb la situació del seu equip a Europa "també estem en perill de classificar-nos per a vuitens, no?" i ha recordat que el conjunt blaugrana depèn d'ell mateix. "Si després dels dos partits que queden estem fora, serà culpa nostra. Però si ho superem, estic convençut que ens farà més forts. I el que és clar és que no ens mourem ni un centímetre del camí marcat", ha explicat.

En el seu intent de subratllar els aspectes més positius del Barça, Guardiola ha insistit en que l'equip ha ofert "bona imatge en tots els partits de Champions", en els quals ha "tingut bons percentatges de possessió i ocasions de gol".

Encara que el Barcelona només ha marcat tres gols en els seus quatre últims partits a domicili, Guardiola ha confiat en la capacitat golejadora del seu equip. "Ja entraran. El que importa és generar ocasions", segons el tècnic, encarregat també de negar que als seus jugadors els falti espurna o velocitat.

Qüestionat pel rendiment d'Ibrahimovic, Guardiola es va declarar "molt content" amb el paper del suec, i també ha assegurat que a Lionel Messi, més apagat que de costum en els últims partits, "no li passa absolutament res". Guardiola també ha insistit en que no ha pensat "ni mig segon" en fitxatges perquè té una "fe indestructible" en el seu equip i ha admès que l'exigència al Barça és sempre màxima. "Aquí només val guanyar. Si no guanyes, Robinho és portada dels diaris", ha dit.

Sobre el Mallorca, rival demà del Barcelona en Lliga, l'entrenador català ha avisat del perill de l'equip balear, "un dels més golejadors de la Lliga" i ha recordat que l'any passat "tots els partits contra ells ens van costar molt".

El preparador del Barcelona també ha felicitat el seu exentrenador, Johan Cruyff, pel seu recent nomenament com a seleccionador català. "És una bona notícia per a ell i per a la Federació", ha comentat.