El FC Barcelona s'estrenarà demà contra l'Atlante mexicà (20:00 hores, local) en el Mundial de Clubs que s'està celebrant a Adu Dabi, amb l'objectiu ferm de tancar un any espectacular d'èxits, en què només li queda el títol intercontinental.

Per al xoc de demà, Lionel Messi segueix sent dubte, encara que tot apunta que finalment els seus problemes físics l'apartaran de l'alineació amb vistes al presumible partit final del torneig, en què el Barcelona espera trobar-se amb l'Estudiantes argentí, que aquesta nit també a Abu Dhabi jugarà la primera de les semifinals contra el Pohang Steelers sud-coreà.

A més de Messi, hi ha un interrogant sobre l'estat físic de Seydou Keita, afectat d'un problemes als isquiotibials, mentre que la resta de la plantilla estarà a disposició de l'entrenador barcelonista, Josep Guardiola, per iniciar l'assalt al sisè títol de l'any, després d'haver obtingut en aquest 2009 la Copa del Rei, la Lliga, la Lliga de Campions i les Supercopes d'Espanya i d'Europa.

Aquesta és la tercera vegada que el Barcelona es presenta en el torneig intercontinental, després de les fallides edicions de 1992 i del 2006, quan després d'haver guanyat la Copa d'Europa el Barça es va estavellar al Japó, primer a la Copa Intercontinental (Sao Paulo, 2-1) i després en el Mundial de Clubs (Internacional de Porto Alegre, 1-0).

L'equip barcelonista arriba a Abu Dhabi amb tota la tasca futbolística aprovada, en haver obtingut la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions, el passi a la ronda següent de la Copa del Rei i finalitzar el 2009 com a líder de la Lliga, amb 5 punts d'avantatge amb el Reial Madrid, a falta de jugar-se el cap de setmana l'última jornada en què el Barcelona ja va avançar el seu partit contra el Xerez (0-2).

El xoc de semifinals entre el Barcelona i l'Atlante és un partit inèdit entre els dos clubs, que comparteixen colors (blau i grana) i una coincidència: tots dos compten amb un mexicà anomenat Rafa Márquez.

Després de l'últim partit de Lliga, en què el Barça va guanyar diumenge al Camp Nou a l'Espanyol (1-0, Ibrahimovic), l'equip català només s'ha pogut entrenar una vegada, en una instal.lació militar a Abu Dhabi, i aquesta tarda a les 18:30 hores (local) tornarà a entrenar-se a l'estadi on demà jugarà el partit de semifinal contra l'Atlante.

L'Atlante, conegut com a 'Los Potros de Hierro', ja ha debutat en el present mundial de clubs, en un partit molt còmode davant l'Auckland neozelandès, amb victòria mexicana per 0-3, amb gols d'Arreola, Bermúdez i Silva.

Els homes de José Cruz no van tenir cap problema per superar sense molt esforç un Auckland, de recent creació, que va posar de rellevància les manifestes diferències que existeixen en alguns continents respecte a aquells on el futbol és una tradició.

El baix nivell competitiu de l'Auckland va permetre l'Atlante controlar del partit, tenir la pilota i abordar el seu equip amb paciència fins que van entrar els gols. Molt diferent serà el partit que es trobarà l'Atlante demà a l'estadi Zayed Sports City, ja que si alguna condició destaca el virtuosisme de l'equip català és precisament el control gairebé abusiu de la pilota.

En aquesta batalla serà en la que haurà d'entrar l'Atlante, doncs disposa d'un centre del camp molt tècnic i amb un esquema ofensiu en què prima el futbol per la banda, amb extrems ràpids i tècnics.

L'equip que dirigeix José Guadalupe Cruz compta amb un vell conegut de la Lliga espanyola, l'exmadridista Santiago Solari, encara que el conjunt mexicà també compta amb futbolistes d'elevat potencial, començant pel porter, Federico Vilar, i continuant pel davanter Rafa Márquez, els centrecampistes Gabriel Pereyra i Christian Bermúdez o el defensa Daniel Arreola.

L'Atlante, ubicat a Cancún, és el quart equip mexicà que jugarà el Mundial de Clubs, després d'haver guanyat la Lliga de Campions de la Concacaf en vèncer el Cruz Azul.

El seu modest objectiu a Abu Dhabi passa per igualar, com a mínim, el tercer lloc que va obtenir el Necaxa en la primera edició del Mundial de Clubs.