El Barça ha deixat viu l'Olympique de Lió en l'anada dels vuitens de final de la Champions (0-0) i ha evidenciat la seva falta de gol davant un rival que ha plantat cara en el primer temps, però que ha estat sotmès pels blaugrana a la segona, quan els d'Ernesto Valverde han assetjat la porteria dels francesos. Tot es decidirà al Camp Nou. El Barça ha merescut més, però el Lió, un equip alegre, també ha tingut les seves opcions, especialment en el primer temps.

Valverde va advertir al seu equip que havia de sortir amb la guàrdia alta i ha enviat un avís des de l'alineació. Ha posat Sergi Roberto com a migcampista, en lloc d'Arturo Vidal, i el Barça ha jugat amb la seva essència, a controlar el partit, pressionant a dalt i a forçar les pèrdues del rival. Però el Lió és un dels representants dels joves equips europeus, un Ajax a la francesa, un conjunt amb una baixa mitjana d'edat i que per tant juga descaradament, sense pors, té recursos i és capaç de posar-li les coses difícils a qualsevol, com ha demostrat avui amb el Barça.

Si el partit ja ha estat trepidant des de l'inici, amb ocasions pels dos i un gran inici ofensiu dels francesos (amb un pal inclòs), els últims minuts de la primera partit tot s'ha accelerat. Amb els desbordaments d'Ousmane Dembélé, el Barça ha tingut a prop el gol, primer amb una rematada del francès que ha sortit fora per poc, i en l'última acció del primer temps Busquets hauria pogut batre Lopes, amb un xut que ha rebutjat el porter.

En el segon temps, el guió del partit no ha variat. Amb el nivell divers dels tres davanters, semblava que qui havia de marcar les diferències avui havia de ser Dembélé, que encarava i intentava forçar els un contra un. Com ja va passar en el primer temps, la primera ocasió del segon període ha estat del Lió, amb un xut de Memphis Depay que ha sortit fora (min. 52), però aquesta ha estat l'única aproximació dels locals.

Tenia la pilota al Barça, però no generava perill. Fins al minut 60, aproximadament, quan els blaugrana, avui de groc, han començat a disposar de tot tipus d'aproximacions a la porteria rival, però sense poder convertir-ne cap en un gol que els permetés arribar tranquils a la tornada al Camp Nou, que es disputarà el proper 13 de març.