Un Barça sense gaire ritme ni idees ha arrencat la pretemporada amb una derrota per 2 a 1 contra el Chelsea, en un amistós disputat a Saitama (Japó) on han debutat Antoine Griezmann i Frenkie De Jong i en el qual els jugadors del planter han aportat les millors espurnes del bàndol culé.

Els flamants fitxatges del Barça han deixat alguns detalls del que se n'espera, encara que no han estat suficients enfront d'un quadre londinenc més rodat, en el primer partit d'aquest estiu disputat pels blaugranes a l'Estadi de Saitama 2002, durant la seva gira pel Japó i en el marc de la Copa Rakuten.

Ernesto Valverde ha situat Griezmann en punta al costat de Dembélé, en un onze inicial on el centre del camp el formaven els del planter Riqui Puig, Álex Collado i Sergi Roberto al costat de Sergio Busquets.

Els blaugranes, propietaris de la possessió des de l'inici encara que imprecisos en les seves combinacions, tenien dificultats per trobar buits entre les files d'un Chelsea molt replegat i esperant el seu torn al contraatac. Les ocasions han començat a arribar quan tots dos equips s'han anat entonant.

El jove Puig semblava el jugador més inspirat de l'equip blaugrana, i ha protagonitzat la primera oportunitat clara amb un espectacular cop de taló a la frontal que gairebé deixa sol Dembélé davant Kepa.

El Chelsea ha fregat ja el gol amb un xut a boca de canó d'Abraham després d'un rebuig de Stegen, i tot seguit Griezmann no ha aconseguit rematar una passada de la mort d'Alba.

Els londinencs s'han avançat en el minut 34 gràcies a un error en defensa de Sergio Busquets que ha aprofitat Abraham per regatejar el porter alemany i enviar la pilota a la xarxa.

No ha sabut reaccionar aviat un Barça que només s'ha acostat a l'empat a la primera meitat a través d'una combinació entre Dembélé i Griezmann. La parella d'atacants francesos han estat voluntariosos però desencertats en els primers 45 minuts.

Valverde ha disposat un altre onze a la segona part amb les novetats destacades en atac de De Jong, Malcom i Carles Pérez, aquest últim molt actiu i responsable dels primers acostaments a meta del Barça al costat del també del planter Aleñá.

El tècnic de l'escaire londinenc, Frank Lampard, també ha anat modificant progressivament la seva alineació donant entrada a Giraud, Marcos Alonso i Batshuayi, entre d'altres canvis.

El Chelsea ha mostrat més presència després dels canvis, fins i tot ha arrabassat l'esfèric a un Barça desorientat i ha gaudit d'una bona ocasió per ampliar el seu avantatge a les botes del belga Batshuayi.

Ha estat un avís del 2 a 0, que ha arribat a 10 minuts del final amb un gran xut des de fora d'àrea de Barkley ajustat al pal i inabastable per a l'arquer brasiler Neto.

La rèplica, encara que massa tard, ha arribat amb un golàs també des de la frontal de Rakitic, amb el qual s'ha tancat el marcador i un partit on Valverde comptava amb les absències destacades de Messi, Luis Suárez, Arturo Vidal, Coutinho i Arthur, els quals s'incorporaran més tard a la pretemporada després de jugar la Copa Amèrica.

El Barça posarà fi a la seva gira nipona amb un altre partit de la Copa Rakuten, dissabte contra el Vissel Kobe de la J-League, un xoc que suposarà el retrobament dels exculers Andrés Iniesta, David Villa i Sergi Samper amb el seu antic equip.

Fitxa tècnica:

2 - Chelsea: Kepa; Azpilicueta (Bakayoko, m70), Christensen (Tomori, m.48), David Luiz (Zouma, m.48), Emerson (Marcos Alonso, m.48); Jorginho (Drinkwater, m.70), Kovacic (Zappacosta, m.70), Pulisic (Giraud, m.59), Mount (Barkley, m.59); Pedro (Batshuayi, m.70), Abraham (Kenedy, m.59).

1 - FC Barcelona: Stegen; Jordi Alba, Umtiti, Piqué, Oriol Busquets; Sergio Busquets, Sergi Roberto, Collado, Riqui Puig; Dembélé i Griezmann. A la segona part han jugat: Neto; Guilem, Lenglet, Todibo, Semedo; Rakitic, Aleñá, Rafinha, De Jong; Carles Pérez i Malcom.

Gols: 1-0, m. 34: Abraham. 2-0, m.81: Barkley. 2-1, m.91: Rakitic.

Àrbitre: Masaaki Iemoto (JAP).

Incidències: Primer amistós de la pretemporada per al FC Barcelona, disputat en el marc de la seva gira nipona i de la Copa Rakuten. Disputat a l'Estadi de Saitama amb uns tres quarts del seu aforament (51.126 espectadors), i uns 25 graus de temperatura.