Puig-reig ja ha donat el tret de sortida a la festa major, que des d'avui divendres, 7 de juny, i fins dimarts programa més d'una vintena d'actes culturals i lúdics, amb la música com a principal reclam.

Les actuacions i concerts són un element significatiu de la festa, però no l'únic. El cartell inclou espectacles teatrals infantils, propostes gastronòmiques com la Bikinada i el sopar a la brasa, exposicions de pintura i fotografia, xerrada sobre el càncer de mama, taller de circ, Festa Holi i, entre altres propostes, el pregó de festa major i el correfoc d'aquesta nit.

Pregó a càrrec de persones grans

«El valor dels anys». És el títol del pregó de la festa major d'enguany, que, seguint la fórmula de l'any passat, trenca esquemes i deixa de banda personatges mediàtics i aposta aquesta vegada per quatre persones grans del poble, d'entre 86 i 94 anys, que explicaran vivències personals.

«Són persones molt actives, fer-se grans no els ha impedit seguir involucrant-se en activitats del poble», assegura Alba Santamaria, regidora de Festes de l'Ajuntament de Puig-reig en funcions, que no ha volgut donar més detalls: «No volem revelar el nom de les persones que pronunciaran el pregó. Mantenim el factor sorpresa i animem el públic a venir a l'Envelat a gaudir del pregó». Començarà a 2/4 de 10 de la nit.

Correfoc pels carrers del poble

Puig-reig s'omplirà d'espurnes i foc un cop acabat el pregó. Nombrosos participants seguiran el tradicional correfoc amb els Diables del Clot de l'Infern; la colla de Diables Tronats de mar, de Vilanova i la Geltrú; i la batucada dels alumnes de 6è de l'escola de música de Puig-reig.

La regidora valora molt positivament la participació de les entitats del municipi en l'organització de diversos actes que configuren el programa de la festa major, que es pot consultar a la pàgina web www.puig-reig.cat.