És el carrer que queda apartat del centre, s'hi pot accedir amb trenet turístic. S'hi hamuntat un jardí amb pneumàtics reciclats, amb flors i colors de tota mena.

«Sallent, pas dels maquis» és la temàtica d'aquest carrer que trasllada el visitant a boscos on s'amagaven maquis com el Caracremada.

L'ornamentació està inspirada en un poema de Maria Mercè Marçal: Avui les fades i les bruixes s'estimen, per reivindicar la força de les dones, amb dibuixos de l'il·lustrador navassenc Valentí Gubianas.

És un espai que guarneix la Coral Nova Harmonia. Representa l'antiga muralla amb ninots farcits de palla que defensaven Sallent: els embotits.

És un homenatge al centenari del naixement del poeta Joan Brossa. L'han engalanat Ampans, Prodis i l'Escola de Música.

El llibre Utinghami, el rei de la boira ha inspirat la decoració d'aquesta plaça, feta amb brics, roba i altres materials reciclats.

Espai interactiu que s'enramarà aquests dies amb la col·laboració dels participants als tallers de flors i boix trenat. D'entrada s'hi han posat les estructures i els serrells.

Els follets, les fades i les nimfes són protagonistes d'aquest espai.

El tercer tram del carrer del Cós està dedicat a l'amor.

Crea l'ambient d'un temple budista.

Recórrer aquest carrer permet fer un viatge al país asiàtic del Japó.

Si l'any passat recreava la piscina, aquest any l'aigua també és protagonista: una resclosa, el riu i la palanca que el creuava des de la Fàbrica Vella.

Trasllada el visitant als paisatges glaçats de Lapònia, la regió on viu el Pare Noel.

Tintín és un personatge que va crear fa 90 anys Hergé i que va protagonitzar mil aventures. És la temàtica d'aquest carrer, amb quatre ambients: indis americans, la Xina, el mar i la lluna. Elaborat amb materials reciclats i innovadors.

Aquest espai mostra una enramada divulgativa: explica qui eren les persones que donen nom als carrers de Sallent. Ha anat a càrrec de Ràdio Sallent i joves del SIAF.

El jovent de l'Agrupament Roques Albes ha optat per capgirar tres contes tradicionals amb l'ornamentació de la plaça.

Els cinc sentits: vista, oïda, olfacte, gust i tacte són els protagonistes, amb nassos gegants amb aromes, boques per treballar els sabors...

S'hi pot veure un mosaic fet amb 3.000 cartronets reciclats i pintats i enganxats.