El Batibull, la festa major infantil de Sant Fruitós de Bages, s'ha consolidat com a preludi de la festa major gran i des de dimarts, 2 de juliol, fins a dijous, dia 4, omplirà d'activitat el poble. La festa arriba a la cinquena edició amb identitat pròpia, amb capgrossos propis de la família del Batibull, i amb una programació «pensada perquè els més petits s'ho passin d'allò més bé», comenta la regidora de Festes, Núria Clarella.

El Cobert de la Màquina de Batre serà l'escenari principal dels actes, que arrencaran amb una cercavila animada per Pep Callau i els Pepsicolen, acompanyada pels tabalers Asmodaics i Golatiers. La rua sortirà a 2/4 de 7 de la tarda de la plaça Onze de Setembre i finalitzarà sota el Cobert amb la festa de confeti.

Dimecres, 3 de juliol, serà el torn de l'animació infantil amb l'espectacle Batibull de Festa Major, amb la companyia De Parranda, a 2/4 de 7. A continuació, els infants podran gaudir de tot tipus de jocs en família amb els Enginys Eko Poètics, que s'emmarquen en la setmana de l'energia. En acabar, els assistents podran omplir la panxa amb un sopar de carma-nyola i gaudir de cinema amb la projecció de la pel·lícula Campeones.

Dijous, 4 de juliol, es farà una activitat molt apropiada per fer passar la calor: el correaigua. A partir de 2/4 de 7 de la tada, la plaça Onze de Setembre i el Cobert del Batre s'ompliran d'aigua i escuma amb l'animació de Món d'Oci i Pep Callau. A més, els infants podran participar al taller de bombolles en favor dels drets dels infants, i a la nit, fer una banyada nocturna a la piscina.

Durant els tres dies que durarà la festa, els nens i nenes podran saltar a l'infable La Màquina del Batre torna al Cobert, que estarà instal·lat sota el Cobert des de les 5 fins a 2/4 de 7 de la tarda.