El correfoc de la Festa Major de Sant Vicenç s'ha convertit en indispensable per als veïns i per als curiosos d'altres pobles que vulguin viure una experiència trepidant. El foc i el soroll es convertiran avui a les 23.00 h en els protagonistes dels carrers de la vila.

Des de l'any 2016, el correfoc representa la llegenda de Castellet pels carrers del poble, una idea que va donar impuls a una activitat que s'estava quedant estancada amb els anys tot i tenir-ne més de 30 d'existència.

Així doncs, el correfoc recrea una història plena de misteris que explica que molts anys enrere el senyor de Castellet va fer un pacte amb el diable per aconseguir l'amor de la seva estimada donzella.

Les diferents bèsties que formen part del correfoc són els dracs, els ocellots tenebrosos, les serps malèfiques, els diables i les bruixes, i també els gegants. Tots aquests desfilaran avui a la nit pels carrers i places de Sant Vicenç de Castellet enmig de foc, escenificacions teatrals i música, un conjunt d'elements que serviran per nar-rar de forma itinerant aquesta llegenda.

Una novetat de l'edició d'aquest any és que la comissió del correfoc de la colla de geganters presentarà una nova bèstia.

El correfoc es dividirà en quatre espais a través del recorregut, on es representaran les escenes d'aquesta llegenda narrades per una veu en off. A més, cada escena té un tema musical propi creat pel músic Miquel Coll. L'artista establert a Sant Vicenç té una àmplia experiència en el panorama musical català, ha format part de grups reconeguts com Sherpah, Strombers i Grip, així com en el món del cinema, on ha treballat en la creació de la banda sonora de pel·lícules com El Pacto, de David Victori, Anabel d'Antonio Trashorras i el curtmetratge Zero, del mateix Victori.

El recorregut del correfoc aquest any no presenta gaires canvis. Començarà a la plaça de Clavé i seguirà pel carrer Castellet, la plaça dels Farmacèutics Gelabert, el carrer de Maria Gimferrer, la plaça de l'Ajuntament, novament passarà pel carrer de Maria Gimferrer, seguirà pel carrer del Primer de Maig, el carrer Gran i finalitzarà a la plaça de l'Onze de Setembre, on tindrà lloc l'última escena de la llegenda de Castellet.

L'Ajuntament de Sant Vicenç, com ja ha fet en anys anteriors, proporcionarà una sèrie de zones de seguretat delimitades a totes les places del recorregut amb l'objectiu que tota persona que no vulgui posar-se sota del foc ni tenir cap tipus de cremada pugui gaudir de l'espectacle amb seguretat però de ben a prop perquè no es perdi cap detall de la història.

Un cop acabat el correfoc serà el torn dels concerts de música, que acabaran d'arrodonir la nit d'avui.