La Festa Major de Súria va començar el dia 1 de juliol i ja fa uns quants dies que es desplega una extensa programació d'activitats de tot tipus i per a totes les edats que han tingut una alta participació.

Però els dies més importants de la festa major són els posteriors al dia 10 de juliol, la diada de Sant Cristòfol. Per tant, aquest cap de setmana és el que presentarà un gran nombre d'activitats per als veïns de Súria.

La nit d'avui serà la més activa de la festa major. A les 10 s'iniciarà la festa davant de la casa de la vila i tindrà la participació dels Geganters i Grallers del Poble vell, Geganters i Grallers del Gorg de l'Olla, Geganters i Bastoners de l'Agrupació Sardanista, Trabucaires del Tro Gros i la colla castellera Salats.

Després d'una cercavila pel centre del poble, es viurà una nit en què la música i la festa es faran protagonistes a la plaça Sant Joan. Des de les 23.15 h es viuran quatre concerts diferents que tindran com a objectiu fer ballar a tots els assistents.

Actuaran JOKB (23.15 h), Ebri Knight (00. 45 h), Pachucos (02.15 h) i tancarà la nit la banda Vizuri (04.30 h).

També avui es podrà viure la inauguració de la ja tradicional exposició del 52è Concurs de Pintura Ràpida a les 20.00 h del vespre i que estarà disponible fins al 25 de juliol a Cal Balaguer del Porxo.

El tobogan d'aigua torna a ser aquest any un dels principals reclams de la festa major de la població bagenca. Demà de 10 del matí a 2 del migdia h i de 4 a 7 de la tarda tothom qui es vulgui remullar podrà gaudir d'aquesta activitat. La instal·lació del tobogan comportarà talls i canvis en la circulació habitual al pont de Salipota, a l'avinguda del Cardener (baixada del Mirador) i al carrer Pompeu Fabra.

Diumenge serà el dia més important de tota la festa major, i és que després de les matines amb els Geganters i Grallers del Poble Vell i la Galejada amb els Trabucaires del Tro Gros es viurà la tradicional missa solemne de festa major i el posterior vermut.

Dilluns tindrà lloc el també tradicional castell de focs.