La Festa Major de Sant Llorenç de Morunys mou centenars de persones del poble, de la comarca i estiuejants. Són dies d'ambient al carrer i els actes es viuen amb intensitat per part de petits, joves i grans que gaudeixen de les propostes musicals, lúdiques, esportives i culturals. L'alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, destaca «la varietat d'actes per a tots els públics», i el fet de potenciar any rere any «la implicació de les entitats».

La festa arrenca avui, dimecres, amb bitlles catalanes (18 h), un dirt-track, novetat d'enguany (20 h), i ball de quintos (00 h). Demà, les propostes culturals seran protagonistes al matí amb un taller de teles aèries a càrrec de l'Associació de Circ del Solsonès (11.30 h ), exposició de pintura (12 h), inauguració de la mostra de fotografies antigues de la vall de Lord i presentació del llibre Paraula de Piteu, de Josep Amills (18 h, al claustre del monestir). A la tarda, cercavila amb els gegants Els tres savis piteus i els grallers Som Kom Som (20 h). Durant el recorregut, a la plaça Major, representació escènica dels 3 savis piteus. Després, botifarrada popular (21.30 h) a l'Era Nova. I a la 1 de la nit, ball discoteca amb Disco Mòbil Sounder, al pavelló.

Divendres, els més petits s'ho passaran bé amb l'espectacle La Barretuda, de la companyia Patawa (11 h), i amb els jocs d'aigua que durant tota la tarda ompliran la plaça del Doctor Ferran. En paral·lel, partit de futbol femení (19 h) i ball amb Carles Xandri (20 h). A la nit, actuació de la Coral Morunys a l'església (22 h). I més tard, festa jove al pavelló (00 h) amb concert de Pachawa, Dalton Band i DJ Adri CC (entrades anticipades a l'oficina de turisme al preu de 5 euros; i 7 a taquilla).

De dissabte, 10 d'agost, que arrencarà amb una cercavila gegantera (12 h), en destaquen les Barraques. De les 7 de la tarda a les 3 de la matinada pujaran a l'escenari els grups Felicitá, The Naps a Cool's, Gallinaça, Gin&Cos, Sal i Pebre, Els Tritons de la Vall, Apardalats i Kuissó. I una altra proposta potent és el correfoc (22 h), que cada any atrau nombrosos participants. A la 1 de la matinada, festa amb el Fricandó Matiner de Rac 105, al pavelló (preu de les entrades: 10 euros anticipades, a l'oficina de turisme, i 12 a taquilla).

Diumenge, 11, Sant Llorenç posarà punt final a la festa major amb varietat d'actes: espectacle musical Dintríssim (11 h), sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona (13 h), havaneres amb Mar Endins (18 h), partit de futbol de veterans (Sant Llorenç contra La Coromina, a les 18 h), obertura de la sala prioral i visita guiada al claustre del monestir (19.30 h). Al vespre, correbars (20.230 h) i elecció de la Miss i el Mr. Festa Major 2019. Després, concert d'orgue i cant a l'església (22 h). I a la nit, ball amb l'orquestra Montecarlo (23 h) i fi de festa al pavelló (2 h).