Castellbell i el Vilar encetarà dilluns, 12 d'agost, els actes de festa major, amb el cinema com a fil conductor. Cada dia d'activitat es dedicarà a una temàtica diferent: musical, far west, terror, acció i comèdia, entre d'altres. L'estrena es farà amb un taller de cinema i efectes especials de Gabriel Casanova, l'acampada jove Cherokee i el pregó infantil.

Castellbell i el Vilar ha estat escenari de nombrosos rodatges de sèries i pel·lícules, i per això s'ha escollit el cinema com a eix temàtic de la festa major d'enguany. El dissabte 17 d'agost es farà un recorregut pels espais protagonistes de films (a les 9 del matí).

Actes tradicionals i música

La festa manté els actes tradicionals com el correfoc, amb la Colla de Diables Els Tronats de Monistrol de Montserrat, o el correaigua. I aquest any toca proclamar pubilla i hereu, un acte que es fa cada dos anys. No hi faltarà el pregó, que aquesta vegada tindrà com a protagonistes els jugadors de futsal i l'equip de veterans.

Pel que fa l'apartat musical, l'Orquestra Rosaleda amenitzarà el ball de festa major de dissabte, dia 10, mentre que divendres el públic jove podrà gaudir del passatge del terror i del concert amb El Quinto Carajillo, que es completarà amb el DJ This IS. L'oferta musical també inclourà SuperPop, una festa dels vuitanta i noranta amb el DJ Cabaret. A més, la fàbrica del Burés acollirà l'actuació del grup bagenc RuBBerSoul, de tribut als Beatles, dimarts, dia 13 a la nit. L'espai s'ambientarà per a l'ocasió. Abans del concert Ceps i Manduca proposa un sopar al més pur estil britànic amb propostes culinàries angleses.

Teatre i karakoe

Un dels plats forts del programa serà la programació del cabaret polític Les Variacions Bilderberg, dirigit per Joan Maria Segura i amb textos d'Oriol Grau. És una producció de la Sala Trono de Tar-ragona que aviat es podrà veure a Barcelona. A Castellbell, el dijous 15 a la nit. I la nit s'arrodonirà amb el Karaoke Gin, un espai per cantar les últimes novetats discogràfiques amb una àmplia oferta de gintònics i mojitos.Més actes

El diumenge 18 d'agost es posarà el punt final a la festa major amb la sardinada popular, les havaneres amb el grup Ultramar i la projecció de la pel·lícula que resumirà els actes de tota la setmana. El programa també inclou nombroses activitats esportives; tornejos de tennis, inflables aquàtics, escacs, caminada canina, submarinisme, petanca i una proposta familiar de boles i làser tag.

A partir d'aquest dimarts i durant tota la setmana es podrà veure l'exposició fotogràfica «Macro Extrem» de Sergi Roca a l'antiga biblioteca. La mostra permet conèixer de prop insectes, aràcnids i plantes macro augmentats, amb tots els detalls.