Des de fa uns quants anys l'Ajuntament de Puigcerdà planteja la Festa de l'Estany com una altra festa major, la qual se suma a la del Roser, que és l'oficial. Tant és així que l'antic programa d'actes del cap de setmana ha derivat en una setmana d'activitats de tot tipus i per a totes les edats que propicien la continuació del ple turístic del pont de la Mare de Déu d'Agost fins pràcticament a l'última setmana del mes.

En el programa d'aquest any de la Festa de l'Estany hi destaquen, a més de les dues rues i el piromusical final per acomiadar la Vella de l'Estany en el seu repòs sota les aigües del Parc Shierbeck, tres actes que es preveuen igualment multitudinaris. D'entrada, el concert de caire juvenil de divendres a la tarda, que aquest any protagonitza El Pot Petit. L'èxit de l'any passat, que va fer petita la plaça Cabrinetty, ha motivat el trasllat a la plaça Santa Maria, la qual viurà una tarda multitudinària d'ambientació infantil i familiar. Avui mateix a la nit, el concert del grup Oques Grasses suposarà un dels altres punts àlgids de la festa. Si bé el consistori s'ha plantejat el trasllat del concert, finalment ha considerat que tindrà una participació semblant a la que va tenir el de Buhos i, per tant, l'ha mantingut al centre del poble. En aquest sentit, els equips de seguretat aplicaran una operació especial amb la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, Bombers i seguretat privada.

30è aniversari dels diables

Un altre dels actes que viurà una edició especial és el correfoc de demà a la nit. La celebració del 30è aniversari dels Dimonis de Puigcerdà ha propiciat la celebració d'una cercavila de foc extraordinària, entre altres elements, amb una gran cortina de foc a la plaça de l'Ajuntament que augura un espectacle de guspires i llum amb l'escenari de fons del mirador sobre la vall. El correfoc començarà a les 11 de la nit. L'Ajuntament preveu que durant tot el cap de setmana la vila estarà plena i s'hi viuran, tal com ha passat durant la primera quinzena, retencions a les hores punta.