Puigcerdà viu aquest cap de setmana el gruix central del programa d'una Festa de l'Estany que augura oferir diumenge la rua de carrosses més llarga que es recorda a la capital cerdana. El fet que bona part de les quinze colles car-rossaires hagin compartit una mateixa nau per preparar les escenografies ha propiciat que es motivessin a preparar més d'una carrossa. Tant és així que algunes en presentaran fins a sis -com és el cas de la colla Els sense barca, amb la qual cosa la quantitat de carrosses de la rua matinal passarà de les 16 de l'any passat a 30.

El fet de tenir una rua amb pràcticament el doble de carrosses ha empès l'Ajuntament a aplicar algunes modificacions a la gestió de l'acte. Així, s'intentarà que la rua vagi a més velocitat per arribar al centre de la vila i a la plantada final de la plaça de Santa Maria i els Herois i tan sols s'hi podrà quedar una carrossa de cada colla. La resta quedaran exposades a l'avinguda Coronel Molera.

L'Ajuntament ha mantingut les ajudes per la confecció de la rua, que és de 1.000 euros per colla. Pel que fa als premis, que no seran acumulables amb les ajudes, seran de 2.000, 1.800, 1.600, 1.400 i 1.200 euros per als cinc primers classificats de la rua del matí i de 600 i 300 euros per als dos primers classificats de la rua nocturna, la qual acabarà amb el castell de focs piromusical que tancarà la festa davant la làmina d'aigua de l'estany en el final oficiós de la temporada turística d'estiu a la capital cerdana.