Una de les novetats destacables de la Festa Major de Navàs d'enguany -que a grans trets és força continuista- és l'augment de les activitats destinades a la mainada. Aquest era un dels reclams d'una part dels participants de la festa que van respondre a l'enquesta electrònica que es va fer finalitzada l'edició passada, que el consistori ha escoltat. D'aquesta manera, el batlle explica que aquest any s'ha pogut farcir el que es considera la primera festa major infantil de Navàs.

En comptes de decantar-se per animació o concerts, «com podria ser el d'El Pot Petit, que ja tenia les dates ocupades», explica l'alcalde de la vila, Genís Roca, han decidit apostar especialment per «espectacles i teatres per a nens». Dimecres, dijous i divendres es faran els espectacles infantils Una carretada de contes, Le puant circ i Mr Parfum festuc teatre, respectivament. L'oferta d'activitats per a la mainada tornarà dilluns, amb la festa aquàtica infantil, i dimarts hi haurà un parc infantil amb inflables i bany d'escuma.

Tot i aquesta aposta pels infants i joves (amb els concerts), Roca destaca que cada dia hi ha oferta per a la gent gran, amb balls: «A vegades se'ns queixen que no portem la gran orquestra, però no ho podem fer tot. Ho compensem d'aquesta manera, amb una cosa per a la gent gran cada dia», argumenta.

Com en qualsevol festa major, els actes més tradicionals també ocupen un lloc central. En aquest sentit, dissabte serà un dia important, amb el ball de bastoners, cascavells, nans i gegants, i la cercavila fins a la casa de la pubilla, la proclamació de la pubilla i les dames d'honor, l'hereu i els fadrins, i el pregó de festa major, a càrrec de Joan Coll. També és important la traca valenciana i la cercavila de diumenge al matí, amb una altra ballada de bastoners, cascavells, nans i gegants, que acabarà amb sardanes, en un dia en què «la plaça queda petita», diu l'alcalde. Divendres també es farà la Trobada d'Acordionistes, que enguany arriba a la 30a edició.

A banda del vessant tradicional, una de les novetats és l'aposta per l'espectacle de teatre gestual Clochard. La proposta està creada i dirigida per Paco Mir, especialment conegut per la seva participació en el grup Tricicle.