No es pot dir que l'oferta museística de Manresa sigui exuberant, però el que hi ha és bo i interessant i tota oportunitat és bona per visitar i conèixer els museus de la ciutat. Un d'ells és el Museu de la Tècnica, que explica l'evolució de la ciutat industrial al vestíbul i dedica les col·leccions permanents a explicar la relació de la capital bagenca amb la distribució de l'aigua -un element cabdal solucionat a partir del segle XIV per l'arribada de la Sèquia procedent del Llobregat- i, d'altra banda, el passat tèxtil i la importància que va tenir la indústria de la cinteria per al desenvolupament de la localitat manresana.

Per la festa major, el museu ofereix una jornada de portes obertes que tindrà lloc dilluns. Des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia, tothom qui ho vulgui podrà entrar de forma lliure i gratuïta a l'equipament ubicat als antics dipòsits per passejar-se entre les exposicions.

Un dels atractius del Museu de la Tècnica és veure funcionar alguns dels nombrosos telers que s'hi exposen, objectes que remeten a l'època daurada de la cinteria. Els sorolls inconfusibles d'aquestes màquines atreuen tant la mirada com l'atenció dels visitants, als quals s'explica la importància que la indústria tèxtil va tenir per a la ciutat de Manresa i el seu progrés al llarg dels segles XIX i XX, fins a la caiguda del sector tèxtil que va afectar no només la capital bagenca sinó tot el país.

El museu s'ubica a l'interior de tres grans dipòsits de pedra construïts entre el 1861 i el 1865, que posteriorment van ser restaurats. Avui en dia, a més del museu, que obre de dimarts a diumenge i també ofereix visites guiades, el recinte es fa servir per a actes socials i culturals i, durant la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebra a l'octubre, acull la Llotja Professional.

Dilluns serà una bona ocasió perquè tots els manresans que no coneguin aquest museu se'l facin seu visitant-lo i descobrint-ne les seves joies patrimonials. Les portes estaran obertes per a tothom.