Un dels plats forts dels primers dies de la festa és cada any el cicle de visites de la Manresa desconeguda, que dona a molts ciutadans l'oportunitat de conèixer espais de la capital bagenca als quals habitualment no es pot accedir. Els darrers quatre dies de la celebració, en canvi, és el torn per conèixer indrets patrimonials com el carrer del Balç i la torre Lluvià, entre d'altres.

Dissabte, a partir de les 10 h, es farà l'activitat Infosèquia, que consistirà en un esmorzar i una visita guiada per descobrir tant la història com algunes dades interessans del canal medieval que comença a Balsareny i arriba al parc de l'Agulla. Els participants recorreran l'últim tram, des del mas de Sant Iscle fins al parc. El preu de la inscripció és de 6 euros (4,5 per als jubilats i amb el Carnet Jove; 3 euros per als menors de 12 anys). Cal apuntar-s'hi al correu cvisitants@parcdelasequia.cat.

Un altre punt d'interès de la ciutat del segle XIV és el Centre d'Interpretació Medieval del Carrer del Balç, museïtzat des de fa ja vuit anys. Amb motiu de la festa major, el centre ofereix un descompte per tal que tothom qui ho vulgui hi pugui entrar per només 3 euros i sense haver de fer una reserva prèvia. Els horaris d'obertura són: de dissabte a dilluns, de 10 a 14 h; dissabte, a més, també de 17 a 20 h.

D'uns segles més tard és la torre Lluvià, el Centre d'Interpretació de l'Anella Verda de la ciutat. Diumenge i dilluns, a les 11 h, s'ofereix la visita «Torre Lluvià, una joia del modernisme», gratuïta. L'edifici, recentment remodelat i conegut també com a Vil·la Emília, és obra de l'arquitecte manresà Ignasi Oms i es troba als afores de la ciutat, en l'itinerari de la riera de Rajadell.

Per completar l'oferta de visites al patrimoni de la ciutat, demà, dissabte, a les 11 h, l'Oficina de Turisme ofereix la ruta Manresa, Cor de Catalunya, que enllaça l'època medieval i la modernista, amb accés a espais com la basílica de la Seu i el Balç. El preu és de 8 euros i cal apuntar-s'hi al telèfon 93 878 40 90.