Sostres oberts, obres embalades i parets per repintar. El Museu Comarcal de Manresa està en obres i manté les sales de l'exposició permanent i l'Espai Memòries tancat. No obstant això, hi ha dos al·licients per fer el camí cap a l'edifici de la Via Sant Ignasi: l'exposició temporal de petit format que mostra algunes de les peces del centre, i la sala dedicada a la pintura d'Antoni Viladomat, el gran pintor del barroc català.

En un parell de vitrines es mostren algunes de les restes trobades a les excavacions arqueològiques dels jaciments neolítics del Pla del Riu de les Marcetes i al jaciment iberoromà de Boades, a Castellgalí. El recorregut cronològic continua amb l'època medieval: el visitant pot contemplar una lipsanoteca procedent de Santa Maria de Lillet i uns capitells de tradició califal de Sant Mateu de Bages, tots dos elements del segle X; en unes altres vitrines, s'ensenyen mostres de ceràmica del primer terç del XIV; i també hi ha un cofre de decoració cavalleresca de final del XV emprat com a reliquiari.

La parada següent de l'itinerari és una taula del retaule de la Mare de Déu del Roser que estava situat en una capella lateral de l'església de Sant Pere Màrtir de Manresa (on ara hi ha la plaça Sant Domènec), obra de l'artista barroc Joan Grau, del segle XVII. També es mostra un rellotge construït per Josep Rosal el 1760. I, en un altre àmbit, es parla de la relació de sant Ignasi amb Manresa a través d'una pintura del retaule de l'església de Sant Domènec, del segon quart del segle XVII, i un dibuix del 1731. L'itinerari es clou amb una escultura de fusta pintada de la sèrie Destrucció-Construcció d'Agustí Penadés, del 1990.

El museu obre de divendres fins dilluns, de 10 a 14 h, i, dissabte, també de 17 a 20 h. L'entrada és gratuïta.