El concurs de paelles arriba a la cinquena edició consolidat com un dels actes d'èxit de la Festa Major d'Avinyó. «Hi participa moltíssima gent, unes 400 persones, que durant tot el matí de dissabte omplen el passeig i s'impliquen en la cocció de les paelles, en grups o colles», explica la regidora de Cultura, Eulàlia Gonzàlez. La previsió és que se'n cuinin una quinzena. Avui, a partir de les 11 del matí, els participants podran mostrar el seu art a la cuina amb arrossos més tradicionals o més innovadors. El jurat els tastarà i decidirà qui s'emporta el premi a la paella més gustosa i el premi a la més ben presentada. Les valoracions es donaran a conèixer un cop acabat el dinar popular, a les 2 al passeig, per degustar les paelles.

Altres concursos

Els amants de les arts plàstiques també tenen l'oportunitat de participar en concursos. El de pintura ràpida i el concurs de dibuix infantil, que es fan aquest matí, tenen una llarga trajectòria i atrauen nombrosos participants.

Un altre certamen és el de fotografia, amb el requisit que han de ser imatges de la Festa Major d'Avinyó 2019. Una temàtica que també permet participar al concurs d'Instagram, amb l'etiqueta #festamajoravinyo2019.