El Mercat d'Artesans omplirà demà Vallcebre de productors alimentaris de proximitat i artesans de productes tèxtils, bijuteria, roba i fusta, entre d'altres. En total, una trentena de parades s'estendran al parc dels Roures i seran un atractiu per als veïns de la localitat i de poblacions veïnes, i per als visitants de cap de setmana que fan estada al Berguedà.

«És un mercat que ha anat creixent tant en quantitat de parades com en qualitat, i també hem anat sumant més assistents», assenyala Jordi Lapuente, regidor de Turisme. S'ha anat fent gran gràcies a l'esforç de l'Ajuntament i també d'entitats i associacions del municipi, com ara l'Agrupació de Dones de Vallcebre, l'AMPA de l'escola i la Comissió de Joves, «que tindran presència entre les parades gastronòmiques. Fan pastissos o altres productes, n'ofereixen tastos i en posen a la venda».

Tallers i activitats infantils

El Mercat d'Artesans arriba a la tretzena edició amb més parades que mai i amb activitats paral·leles per a petits i grans. En destaquen els nombrosos tallers de diferent temàtica (pintura, tèxtil, pell, contes...) i les activitats infantils com ara tirolina o tir amb arc. «És una mostra de caràcter familiar que es viu amb un ambient molt agradable i en un entorn natural magnífic, enmig d'arbres, que dona un valor afegit al Mercat d'Artesans de Vallcebre», remarca Lapuente, que convida a tothom a fer-hi cap: «És una cita important per a Vallcebre, que preparem amb moltes ganes i que està pensada per a públic de totes les edats, per això vull animar tots aquells que encara no ens coneguin a visitar-nos. Tothom qui ho fa en surt molt content». Creua els dits perquè faci bon temps i sigui una jornada rodona.

De les 9 del matí a les 4 de la tarda, Vallcebre serà punt de parada per a molta gent, per als que s'hi desplaçaran per a l'ocasió o per als boletaires que recorrin els boscos de la zona. El Mercat d'Artesans és una oportunitat no només per gaudir de la mostra sinó també «per conèixer el municipi» i serveix per «potenciar el producte alimentari del Berguedà i comarques veïnes».