Puigcerdà té una llarga tradició de fires i mercats. L'emblema de la Fira de Tardor és el concurs i la fira de cavalls, la mostra de bestiar equí més important del país. Mou una xifra de prop d'un miler de caps de bestiar i un volum considerable de compravenda d'animals.

Concurs i Fira de Cavalls

El tradicional Concurs de Cavalls, que aquest any arriba a la 39a edició, es farà aquest dissabte al matí i es podrà seguir des de la graderia que instal·la l'Ajuntament de Puigcerdà. A les 10, concurs de sobranyes (femelles nascudes durant l'any 2018); a 2/4 d'11, concurs de sobranys (mascles nascuts durant l'any 2018); a les 11, concurs de terçones (femelles fins a 2 anys i mig); a 3/4 de 12 , concurs d'eugues amb pollí; a 2/4 d'1, concurs de terçons (mascles fins a 2 anys i mig); a 1/4 de 2, concurs de quartons (mascles de menys de 4 anys); i a les 2, concurs de sementals (sense límit d'edat).

També durant el dissabte matí hi haurà el concurs a la millor ramaderia de la Cerdanya, amb dues categories: categoria A (lots de 6 eugues amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental) i categoria B (lots de 3 eugues amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental).

La fira de bestiar tindrà continuïtat tot diumenge.

L'Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya i els ramaders de la comarca són els protagonistes d'aquest certamen, que es complementa amb una mostra multisectorial tot el cap de setmana, amb un gran nombre de parades. S'ubicaran a la zona industrial de l'Estació, al centre de la Vila i als carrers a l'entorn de l'estany i el parc Schierbeck.

Diumenge, jornada electoral

Enguany, la coincidència de la jornada del diumenge de fira amb les eleccions generals fa que, de forma excepcional, s'hagi decidit canviar l'escola Alfons I, habitual col·legi electoral del municipi, per l'institut Pere Borrell. D'aquesta manera l'Ajuntament pretén facilitar l'accés a tothom qui vulgui anar a votar.

Concurs del Cavall Pirinenc

A part de la fira d'aquest cap de setmana, la capital de la Cerdanya acollirà dissabte de la setmana que ve, 16 de novembre, el Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, certamen que arriba a la 12a edició. Serà la tercera vegada i la segona consecutiva que se celebrarà aquest certamen a la comarca.

Es tracta d'un concurs anual i itinerant que inclou els millors exemplars de les comarques pirinenques de la Cerdanya, el Ripollès, l'Alt Urgell, els dos Pallars, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran. Els participants al certamen nacional se seleccionen prèviament en els concursos que fa cada comarca.

El darrer concurs comarcal és precisament el de la Cerdanya i és el que es farà demà en el marc de la Fira de Tardor de Puigcerdà.