Sallent es vesteix de Carnaval. Des de divendres que ve, 21 de febrer, fins al dimecres de Cendra, sallentins i visitants sortiran al car-rer per viure sis dies de gresca i disbauxa, amb un programa d'actes que inclou: arribada del rei Carnestoltes, carnaval infantil, rua, cercatasques, ball de disfresses, concerts, àpats populars, mostra de foc i cultura, espectacles i l'enterrament de la sardina.

La novetat més destacada és que s'escurça el recorregut de la rua del dissabte i es recupera l'itinerari d'anys enrere per poder guanyar agilitat i fluïdesa. Segons fonts de l'entitat que organitza la festa, El Carrilet, «volem evitar els espais buits que sovint quedaven entre comparsa i comparsa». Amenitzada per diferents xarangues, arrencarà a les 5 de la tarda del dissabte 22 de febrer i es preveu que sigui una desfilada de car-rosses i comparses multitudinària. El tradicional fi de festa es mantindrà a la plaça de la Pau.

Per Carnaval no tot s'hi val i el Carrilet i l'Ajuntament de Sallent ho tenen clar. Una altra novetat és que es conscienciarà el jovent, a través del punt lila, de la importància d'un consum responsable d'alcohol, i es posarà èmfasi en la sensibilització davant d'actituds masclistes i comportaments sexistes. Els Àngels de nit reforçaran aquests consells sobre consum d'alcohol, drogues, sexe i agressions.

L'objectiu és que tothom pugui gaudir del Carnaval «amb seny». Diego Miranda, regidor de Festes de l'Ajuntament de Sallent (que dona suport logístic a l'organització), fa una crida a la participació a una festa que és tot un referent a la Catalunya Central: «És, junt amb les Enramades, una de les festes més emblemàtiques. Serveixen per promocionar Sallent».