Igual com l'any passat, Sallent tornarà a donar el tret de sortida al Carnaval demà, i no dijous com era habitual, amb la qual cosa el programa s'escurça a sis dies, fins a l'enterrament de la sardina de dimecres. El motiu és «la falta de gent» a l'organització, segons van reiterar ahir membres del Carrilet, que ara aprofiten el dijous «per acabar de treballar i muntar tots els espais».

L'arrencada es perfila com un dels puntals de la festa, amb l'arribada del rei Carnestoltes a 2/4 de 9 a la plaça de l'Ajuntament, des d'on començarà una rua que després es dividirà en el marc dels actes de la 69a, que enguany tornen a ser en divendres: les dones aniran a fer la seva particular festa a l'envelat, i la resta continuarà fins a la plaça de la Pau, on es farà una botifarrada. En acabat, i de nou conjuntament, es donarà pas al cercatasques i al concert de nit.

Dissabte serà el dia fort amb la rua de disfresses (que escurça el recorregut per evitar espais buits) i el ball de nit al pavelló. Diumenge destaca l'arrossada, i dilluns la mostra de foc i cultura. Dimarts la festa es traslladarà a la Fàbrica Vella amb un espectacle de teatre i concert, i dimecres s'acabarà la festa amb l'enterrament de la sardina.