ASallent s'han proposat celebrar el seu Carnaval com si s'acabés el món. Així es va fer saber ahir a la nit en la rebuda al rei Carnestoltes, precedida d'un anunci apocalíptic. D'aquí a una setmana s'acaba el món, com a conseqüència del canvi climàtic, i els sallentins van decidir en assemblea popular a la plaça de l'Ajuntament que aquests darrers dies quedin sota el regnat del monarca de la gresca.

El fatídic anunci de la catàstrofe imminent el va fer un alter ego del nou alcalde sallentí, Oriol Ribalta, que després de desplegar una perllongada salutació «a la població de Sallent, de Cabrianes, de Cornet, del Guix, de la Rampinya, de l'Estació, del Poble Nou, de la Botjosa, de Hollywood, de la Carretera, de Fussimanya, del Nucli Antic, de les Culleres, de la Fàbrica Vella i de la Bòbila» va detallar que havia hagut de fer una convocatòria d'urgència perquè «ens han informat de l' Oficina del Cambio Climático que el problema era més seriós del que semblava». Fins al punt, va dir, que a nivell mundial «s'estan patint les conseqüències en forma de tifons, inundacions i tsunamis, d'aquells que no te'n salves ni si has fet natació amb el Montalà».

El paròdic batlle va retreure als seus conciutadans: «Crèieu que fer servir esprais de desodorant i paper d'alumini per als entrepans com desesperats no tindria conseqüències? La nostra minsa implicació amb el canvi climàtic ja ha tingut les seves conseqüències i ara ja no hi ha solució. Ens queda una setmana de vida». El Ribalta carnavalesc va lamentar que la situació era molt greu i que «a causa de la nostra manca d'experiència encara no hem pogut llegir els protocols d'emergència per saber com s'activen». Per la qual cosa, va dir, «sentint-ho molt, fotem el camp, marxem cap a Bèlgica, que ens han dit que s'hi està protegit i podem seguir governant amb la Comunitat Europea. Població de Sallent, ja us espavilareu». Així, Sallent quedava «lliure de tota activitat i autoritat durant aquesta darrera setmana». L'únic que va fer el paròdic alcalde va ser convocar una Assemblea Municipal Oberta (AMO) amb les entitats més representatives «per decidir què feu aquests dies».

Una assemblea peculiar, celebrada a la mateixa plaça, amb un grup de religioses que convidaven a fer pregàries; un altre de visionaris d'ovnis fidels de Carlos Jesús; un tercer de nens i nenes seguidors de Greta Thunberg; un altre d'adolescents fans de reggaeton que reclamaven concerts del gènere, i un cinquè d'apocalíptics que instaven a protegir-se adequadament i a construir un refugi sota l'església del Pare Claret.

Finalment, però, es va fer una crida al messies: el rei Carnestoltes, perquè enceti el regnat dels últims dies. Un rei que va arribar amb una arca com la de Noè per salvar durant aquests dies els millors exemplars de sallentins i sallentines. I amb l'arca arrencava la primera gran rua carnavalera.