Santpedor no tindrà vaquetes a la seva pròxima festa major, segons es va decidir en un referèndum a final de l'any passat. Però ningú no va dir res que no n'hi pogués haver per Carnestoltes. I així va ser. Una de les comparses que van recórrer el poble ahir al vespre eren vaquetes i també els mossos que les perseguien i que intentaven arreplegar el pernil que hi ha penjant d'un pal al mig de la plaça.

Un rei Carnestoltes amb dues cares va encapçalar la rua d'ahir a Santpedor, on van participar una dotzena de comparses. Van recórrer el poble fins a arribar a cal Llovet, on va continuar la gresca amb sopar inclòs.

Va ser una rua marcada per l'actualitat, tant la local -amb el tema de les vaquetes- com la internacional ja que també hi havia virus escampats per tot arreu. ETs que volien tornar a casa, vikings, homes primitius o unes papallones voladores que reivindicaven un futur més sa per al planeta, completaven una festa que avui tindrà continuïtat amb la celebració del Carnestoltes infantil, que començarà a 2/4 de 12 del migdia.