Els actes del Carnaval de Solsona d'ahir van estar marcats pel bon temps i per l'àmplia presència de nens i nenes que un dia abans del Carnaval infantil van fer acte de presència a la majoria d'actes, però sobretot a l'hora de gaudir de la baixada i posterior pujada dels Gegants Bojos, així com dels ballets del bestiar de la tradicional festa solsonina.

Després de la bogeria de dissabte amb la penjada del ruc i el tsunami de comparses, ahir es va reunir un públic més familiar. Ja a primera hora del matí alguns dels assistents van rebre garrotades dels Gegants Bojos. Una de les novetats d'enguany va ser l'acte anomenat Miss-Yu, en el qual Josep Feliu, la primera Miss Forastera de Fora, títol que es va estrenar l'any 1972, va donar a entendre que en les properes edicions s'eliminaria aquest acte del programa, ja que va assegurar que en aquests temps ja no fa gràcia riure d'un home disfressat de dona. En aquest sentit, l'Associació de Festes del Carnaval va afirmar a Regió7 que la continuïtat de l'acte dependrà del que decideixi cada junta, però que actualment ho considera un tema desfasat. Per aquest motiu, van insistir, es va organitzar un acte de comiat per donar lloc a noves activitats com el premi al ruc de l'any, que es va estrenar ahir amb sorpreses.

Aquest guardó, una iniciativa nova d'aquesta edició en què es premiava un personatge de Solsona per les seves accions o decisions polèmiques durant l'últim any, va tenir un final inesperat. Els nominats eren l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, per la inversió de 3.000 euros que l'Ajuntament ha destinat a llums led per a la façana del consistori i per la campanya de trànsit #ni2minuts; l'exrector de Solsona Lluís Tollar, pel conflicte amb l'Agrupament Escolta i Guia Pare Claret de Solsona; i el gerent del Consell Comarcal i del Centre Sanitari del Solsonès, Marc Carrera, pel seu sou de 70.000 euros anuals. Finalment, però, el premi se'l va endur el president de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Joan Solé, que va rebre el guardó de mans del Carnestoltes d'enguany, Jaume Porredon, per «haver tingut la idea d'encarregar-nos fer aquest premi», van dir els organitzadors, que van presentar l'acte caracteritzats com a jutges. En finalitzar l'acte, es va presentar un gran cartell de Solé cap per avall que va presidir durant tot el dia la plaça de la Catedral.

Ja a la tarda, es van celebrar les tradicionals contradanses, un dels actes més antics del Carnaval solsoní, la celebració del qual va ser prohibida en el seu moment pel franquisme. L'acte consisteix en tres contradanses: les sèries, les boges i les de l'indiot. Les primeres es fan com a mofa als balls de saló francesos del segle XVIII; les de l'indiot, que es van recuperar el 2013, tenen com a característica principal la indumentària dels dansaires, que van caracteritzats com si fossin ocells. Per la seva banda, les contradanses boges consisteixen que els integrants del grup de ballarins, cadascun vestit amb una disfressa diferent, conviden a ballar el públic en un moment d'autèntica disbauxa. El dia va finalitzar amb el sorteig Kina ressaca i amb una festa de l'espuma, a càrrec de DJ Gilette.