El Banc de Sang i Teixits farà parada a Sant Fruitós de Bages coincidint amb la festa major. Diumenge, 5 de juliol, hi haurà jornada de captació de sang de les 10 del matí a les 2 del migdia, al Nexe-Espai de Cultura. Es demana a tothom qui vulgui donar sang que reservi hora a través del web donarsang.gencat.cat per evitar esperes i aglomeracions.

El Banc de Sang no ha aturat l'activitat en tot el període d'estat d'alarma sanitària, tot i les limitacions de mobilitat i les mesures de prevenció a les campanyes. Els donants han respost i gràcies a les donacions que s'han fet a Catalunya durant les dotze setmanes de pandèmia, les reserves de sang han permès abastir en tot moment la necessitat de transfusions dels hospitals. També ara, les donacions permeten cobrir les necessitats dels hospitals per fer els tractaments i intervencions ajornats durant el brot de coronavirus.

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a donar sang: «Els donants de sang coneixeu de primera mà la importància d'aquest gest altruista que només dura 20 minuts i pot ajudar a millorar la salut de tres pacients. També us convertiu en autèntics ambaixadors de la donació de sang, explicant en el vostre entorn la importància de donar i fent que s'hi sumin».