06 de agost de 2020
06.08.2020
Regió7
FESTA MAJOR DE SANT SALVADOR DE GUARDIOLA

Sant Salvador manté la festa sense actes massius

Els concerts dels grups Obeses i Sense Sal són dos plats forts de la programació aquest estiu

06.08.2020 | 09:15
El grup Obeses actuarà demà a la nit a Sant Salvador de Guardiola

Sant Salvador de Guardiola dona avui el tret de sortida a la festa major amb una programació «molt més reduïda que l'habitual i respectant totes les garanties de seguretat, però amb una bona bona dosi d'optimisme i amb moltes ganes de compartir el sentiment de celebració tot i el moment complicat que vivim», apunta l'alcaldessa, Georgina Mercadal.

L'Ajuntament és conscient que «la situació excepcional impedeix fer una festa major com es feia fins ara» però no ha volgut renunciar a programar activitats culturals, lúdiques i esportives per a petits i grans. «Volem que els veïns del poble i visitants gaudeixen de la festa, però de manera totalment segura, per això seguirem un protocol estricte de mesures sanitàries», remarca la tècnica de Cultura i Joventut de Sant Salvador de Guardiola, Mireia Arenós. Cal portar mascareta, seguir les actuacions asseguts i respectant la distància, hi haurà un registre de tots els assistents als actes, es prendrà la temperatura abans d'entrar, i es limitarà la capacitat a 200 persones en actes com els concerts d'Obeses i Sense Sal, que són dos dels plats forts de la festa.

Des d'avui fins diumenge també s'ha programat el pregó a càr-rec de Xipis pel món (els joves de l'esplai Merlot de Salelles), havaneres, ball amb Swing Latino, espectacles infantils i de màgia, gimcana, activitats esportives i tast de cerveses, entre altres propostes (vegeu actes i horaris a sota). La festa major manté l'essència sense actes multitudinaris i de participació activa, com per exemple el correaigua, el tobogan aquàtic, els àpats populars, el cercatasques, i actuacions de DJ per als joves (sí que es farà una sessió en streaming). «Hem suprimit els actes de més risc, però mantenim una programació que pensem que és molt atractiva. A més, apostem pel sector cultural, molt tocat per la crisi del coronavirus», explica Mireia Arenós.

Com a novetat, es faran moltes activitats al Bosquet de l'Alegria, un espai «agradable, accessible i amb moltes potencialitats», diu Arenós, on ja s'ha fet el Juliol Jove i «ha funcionat molt bé».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook