A diferència d'un any normal, aquest 2020 tots els esdeveniments culturals tenen capacitat limitada i control d'accessos. Per aquest motiu la majoria dels actes de la Festa Major de Navàs es duran a terme a la plaça de l'Ajuntament, ja que es tracta d'un espai que estarà tancat i al qual només podran accedir les persones que prèviament s'hi hagin apuntat, fins a omplir la capacitat limitada a 600 persones.

Si bé és cert que a ubicacions com el parc de l'Alzineta o el de l'Estació també s'hi celebraran algunes actuacions i la capacitat estarà limitada, el protagonisme principal se l'emportarà la plaça de l'Ajuntament.

A l'hora de controlar els accessos el consistori navassenc ha repartit entrades gratuïtes davant l'ajuntament durant aquesta setmana, i de fet avui mateix encara es poden recollir al matí de 10 a 12 h i a la tarda de 18 a 20 h. A partir de llavors l'Ajuntament elaborarà una llista amb les persones que s'han apuntat als diferents actes per poder seguir el mateix protocol en cadascun: demanar l'entrada, proporcionar gel hidroalcohòlic, prendre la temperatura i acompanyar els espectadors a les seves cadires, que estaran separades per 1,5 metres entre elles. A més a més hi haurà controladors que garantiran el compliment de les mesures de seguretat en tot moment.

A l'hora del tancament d'aquesta edició de Regió 7, els actes L'home orquestra, del Peyu, i el concert de Brams havien esgotat totes les entrades disponibles, mentre que el Ball de Bastoners, Cascavells, Nans i Gegants estava a punt d'esgotar-se. En qualsevol cas, la informació definitiva de l'a capacitat de cada acte la publicarà el consistori demà, divendres.

Amb tot, existeix la possibilitat de veure actuacions que tinguin la capacitat plena.«10 minuts després de l'inici de cada acte obrirem la porta per tal que pugui entrar gent que no hagi aconseguit entrada, sempre que no s'hagi presentat algun assistent confirmat», assegura Marta Manubens, regidora d'Educació i Festes del consistori navassenc. Per aquest motiu els organitzadors demanen que la gent arribi amb 30 minuts d'antelació.

I per si algú encara està preocupat per si la festa serà segura, Manubens afirma que l'Ajuntament

«ha tractat de fer una festa amb totes les garanties perquè la gent pugui estar tranquil·la però donar una mica de distracció a tothom». Tot plegat demostra que l'Ajuntament de Navàs ha volgut prioritzar els criteris sanitaris a l'hora d'organitzar la seva festa major.