Joan Pera és un actiu de la Festa Major de Manresa i enguany tornarà a pujar a l'escenari del Kursaal amb el seu darrer muntatge, El pare de la núvia. Però no serà l'únic actor de la família a la gran cita estiuenca de la capital bagenca perquè aquest any també hi haurà el seu fill Roger, que fa poc va presentar a Manresa el llibre Èxit, el versàtil intèrpret és el coprotagonista d'una comèdia picant i hilarant, Orgasmos, que es podrà veure als Carlins.

El pare de la núvia és una idea de Joel Joan i Hèctor Claramunt -el duet responsable de la sèrie de televisió El crac- que presenta un singular trio protagonista: el pare, la núvia i el futur gendre i marit, que sembla un molt bon partit però potser resulta que no ho és tant. Joan Pera, en el paper del pare, Francesc Ramon Pujols-Pinyol, organitza un gran casament, però tot plegat es complica quan descobreix que la mare del nuvi és una antiga amant seva. Amb direcció de Joel Joan i interpretació de Pep Sais, Maife Gil, Anna Carreño, Oriol Casals i Sergi Vallès, a més de Joan Pera, el muntatge es podrà veure dissabte (18 h) i diumenge (18 i 21.30 h) a la sala gran del Kursaal.

El cèntric equipament del Passeig també acollirà -dilluns, a les 18 h- la representació de Broadway a cappella, un recorregut per grans èxits de Broadway, la mítica avinguda teatral de Nova York, amb la veu i el ball de tretze intèrprets. Fora de les dates estrictes de la Festa Major de Manresa, el Kursaal també acollirà -diumenge 6 de setembre, 18 h- el monòleg #quenonosfrunjanlafiesta, de David Guapo.

Per la seva part, Roger Pera i Àngela Monge oferiran dues sessions d' Orgasmos als Carlins, el dissabte 29 (20 i 22.30 h). En aquesta comèdia, un actor i una actriu parlen sobre les diferències entre homes i dones i les dificultats de la vida en parella.

La quarta edició del Festival de Microteatre Cop d'Ull tindrà lloc del 3 al 5 de setembre en quatre espais de la basílica de la Seu, on es faran quatre peces breus que tracten sobre la història de la ciutat.