L'esport és un dels grans afectats per la covid en la Festa Major de Manresa d'aquest 2020. La majoria d'activitats, tornejos i trofeus que s'organitzaven en les edicions passades no es disputaran, però se n'han escapat dos esdeveniments. Malgrat tot, doncs, l'esport no s'atura.

Probablement, la baixa més sensible respecte d'altres edicions és la de la Manbike, la tradicional cursa de bicicletes de muntanya que té lloc al Congost en un circuit tancat de més de 3 quilòmetres. Tampoc hi haurà bàsquet a l'Ateneu, que sempre acull el 3x3 a les seves pistes els dies finals de la Festa Major de Manresa.

El Trofeu Gimnàstic de Manresa, per una banda, i el Torneig Ciutat de Manresa, per l'altra, seran els dos tornejos encarregats de liderar la faceta esportiva en aquesta peculiar festa major.

Dissabte, 29 d'agost, a partir de les 19 hores, a les instal·lacions del club escapulat, el juvenil B de l'entitat, que milita a Preferent juvenil, mesurarà aptituds futbolístiques amb el CE Sabadell B, de la mateixa categoria que els amfitrions, amb el Trofeu Gimnàstic 2020 en disputa.

L'endemà, diumenge de festa major, també a partir de les set de la tarda, el juvenil A del Gimnàstic, que aquesta temporada tornarà a jugar a la Lliga Nacional Juvenil, s'enfrontarà a la UD San Mauro de Santa Margarida de Montbui, un clàssic de la Segona Catalana. Les dues formacions dirimiran qui es mereix la quarantena edició del Trofeu Ciutat de Manresa.

L'Ajuntament de Manresa i el Gimnàstic de Manresa permetran l'accés dels aficionats als partits. Tot i això, l'entrada a les instal·lacions estarà limitada a un màxim de 300 espectadors, que s'hauran d'ubicar a una distància de 2 metres l'un de l'altre.