Fins i tot una festa major tan atípica com la present tindrà la seva dosi de balls tradicionals, concerts d'orquestra i sardanes. Hi faltaran els balls al mig del Passeig en què es convida el públic a gaudir de la festa mentre un músic interpreta peces conegudes, però a la plaça Porxada, principalment, tindran lloc diverses actuacions que donaran brillantor a la festa més estranya que haguem viscut.

Avui, dijous, a les 21.30 h, la plaça Porxada s'estrenarà com a escenari de la festa d'enguany amb una audició de sardanes organitzada pel Foment de la Sardana de l'Agrupació Cultural del Bages.

Demà, divendres, a les 19.30 i a les 22.30 h, als exteriors de l'Anònima, es podrà gaudir amb un concert a càrrec de la Cobla-Orquestra Els Montgrins. Una ocasió esplèndida per escoltar una formació que, nascuda el 1884, és la més antiga del seu gènere que continua en actiu.

En el camp dels balls tradicionals, la plaça Porxada acollirà divendres, a les 21.30 h, el Tradidansa. Un espectacle en què el grup dels més joves i el Cos de Dansa de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages interpretaran diversos balls, entre els quals un d'homenatge a tots els qui combaten el coronavirus.

Una de les cites indispensables de la festa major tampoc hi faltarà : l'Oreneta d'Or complirà 35 anys i ho celebrarà dissabte, a les 21.30 h, a la plaça Porxada. El Cos de Dansa del Casal Cultural de Dansaires Manresans assumirà tot el pes de la jornada sobre l'escenari en un any en què per raons òbvies no hi podrà haver agrupacions d'altres indrets de l'Estat com a convidades.

Totes aquestes vetllades es podran viure amb les mesures sanitàries exigibles i amb la necessitat de reservar invitació.