«Viu la festa». Aquesta és l'alternativa per no despullar completament la Festa Major de Solsona dels seus elements més icònics: els gegants. Es tracta d'una exposició que permet veure tot el bestiari festiu i fer un repàs de la seva història a través de la projecció d'imatges de festes antigues. Fotografies i també plafons amb apunts històrics i curiositats dels gegants de Solsona, com per exemple els sous que es pagaven antigament als portadors. La mostra es complementa amb vitrines on es poden veure vestits i algunes escultures. Segons Gerard Casas, macip major de l'Agrupació de Geganters de Solsona, «tenint en compte que no podrem gaudir dels gegants com fem cada festa major, l'exposició és una bona opció per no perdre el contacte amb el bestiari».

L'exposició «Viu la festa major 2020. La força de la seva gent» es pot veure fins al diumenge 13 de setembre al claustre de la catedral de Solsona, d'11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda.

Altres exposicions

En el marc de la festa major es poden veure altres mostres. «17+1. En quina societat vivim?», amb 18 fotografies artístiques de valors i contravalors de la societat actual, fins al 13 de setembre a la biblioteca Carles Morató. També «Escola de la Ribera, 40 anys», que s'inaugurà demà al migdia a la Sala Gris i es podrà veure fins al diumenge 13. Una altra exposició és «Mixtisque», d'acrílics de fusta, al Tatrau Teatre, també fins al 13. I fins al 30 de novembre, al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona es pot veure «El Solsonià. Viure i morir al neolític mitjà».