Solsona estrena aquest cap de setmana una visita que permetrà conèixer l'orgue de la catedral per dins. El so de l'orgue és un element referencial de la música religiosa però poca gent sap per exemple que té tubs de fusta de més de cinc metres de llargada amagats a l'interior, ni tampoc s'imagina més de 3.000 tubs de totes les mides i formes.

En el marc de la campanya de restauració de l'orgue de la catedral de Solsona, s'ofereix una experiència excepcional: una visita guiada per les entranyes d'aquest monumental instrument per mitjà de professionals de Solsona Experience. Les visites es fan avui i demà, i dissabte 12 i diumenge 13 de setembre. Matins i tardes.

La visita permetrà al públic entendre com funciona en la seva totalitat l'instrument, veure l'estat actual de restauració de l'orgue de Solsona i gaudir des de l'interior d'una interpretació en directe d'un organista.

A causa de les mesures sanitàries i de la dificultat d'accessibilitat a alguna de les zones, es limita la capacitat a grups d'un màxim de deu persones, i no es recomana la visita a persones amb mobilitat reduïda. És imprescindible fer reserva prèvia a través de les pàgines web solsonaexperience.com o bé orguesolsona.com.