El bestiar és un reclam de la Fira de Santa Tecla de Berga d'aquest cap de setmana. A la zona d'exposició dels animals s'hi podran veure 89 caps de bestiar, entre els quals vaques, bous, vedells, xais, ovelles, cavalls, porcs i gallines.

El bestiar s'ubicarà al capdamunt del passeig de la Indústria, a tocar de la plaça Viladomat, i la capacitat en aquest espai estarà limitada «per evitar que s'hi acumuli més gent del compte», remarca la regidora de Promoció Econòmica i Fires, Roser Rifà.

La Fira de Santa Tecla de Berga és un aparador ramader i un certamen que manté l'aposta per la divulgació i el coneixement de races autòctones catalanes amb l'exhibició d'exemplars d'animals. La fira es complementa amb nombrosos expositors artesanals i alimentaris, i enguany la pandèmia del coronavirus ha fet augmentar el nombre de productors alimentaris que hi tindran presència. Seran una trentena i alguns han quedat fora per falta d'espai, segons explica Roser Rifà.

L'Ajuntament de Berga ha apostat fort per la Fira de Santa Tecla i ha posat l'accent en la seguretat per evitar contagis de covid-19. «El govern de la CUP tenim clar que hem de posar en valor els productes del territori, la qualitat, la proximitat i les sinergies entre diferents agents del primer sector», apunta la regidora. I afegeix: «En els darrers mesos s'ha vist la importància de cuidar el món rural i a Berga seguim apostant-hi».